Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Chariotsilla keväällä huippusolistit

 

Chariots on esiintynyt monissa tapahtumissa seurakuntapiirien ulkopuolella. Kuva Imatra Big Band Festivaleilta viime kesältä. Kuva: Reijo Vaurula

Voice of Finland -solisti tähdittää palkitun gospelkokoonpanon kevätkautta.

Viime vuonna Golden Gospel -palkinnolla huomioitu 40-henkinen gospelkuoro & big band Chariots konsertoi kevään aikana muun muassa Helsingissä solisteinaan jazzsaksofonisti Joonatan Rautio ja laulaja Tomas Höglund.

Chariotsin, Raution ja Höglundin seuraava yhteiskonsertti on Helsingissä Savoy-teatterissa 16. maaliskuuta ja kolmas konsertti Salon torilla 14. kesäkuuta. Artistien ensimmäinen konsertti oli lauantaina, 15. helmikuuta Kouvolassa osana Talvivalkeat-konserttisarjaan. Chariots ja Rautio konsertoivat yhdessä samassa salissa muutama vuosi sitten.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Chariotsin kokoonpano mahdollistaa musiikin laajan tyylikirjon muun muassa soulin, funkin, jazzin ja rockmusiikin alueilta lattarisävyjä unohtamatta.

– Luvassa on täyskattaus groovea gospelia kaikilla mausteilla, lupaa Chariotsin johtaja Hannu Salmensaari.

– Ohjelmistossa on ruotsalaisia ja norjalaisia gospelsäveltäjiä, amerikkalaista Kirk Franklinia ja perinteisemmässä osastossa kuullaan Amazing grace- ja Amen-biisit.

Chariots on toiminut jo vuodesta 1986 lähtien ja on uransa aikana julkaissut viisi levyä. Viime vuonna Chariots palkittiin Joensuun gospelfestivaalien myöntämällä Golden Gospel -palkinnolla. Joonatan Rautio (s. 1973) on maamme arvostetuimpia jazzmuusikoita ja edustaa oman instrumenttinsa ehdotonta kansainvälistä huippua. Tomas Höglund vakuutti vuonna 2013 Voice of Finland -finaalissa koskettavilla ja sielukkailla tulkinnoillaan ja lauloi itsensä suomalaisten sydämiin. Höglund on kirkkonummelainen, 39-vuotias laulunopettaja. Hän on toiminut muun muassa His Master Noice -gospelkuoron johtajana.

 

Reijo Vaurula