Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Boko Haramin johtaja sittenkin elossa?

 

Kuvankaappaus AFP:n YouTubesta.

Nigerian armeija ilmoitti viime viikolla, että ääri-islamilaisen Boko Haram -järjestön johtaja Abubakar Shekau on kuollut järjestön ja armeijan yhteenotoissa. Uutistoimisto AFP on kuitenkin saanut haltuunsa videon, jonka mukaan Shekauna esiintyvä mies onkin elossa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Boko Haramin kuolleeksi väitetty johtaja Abubakar Shekau on esiintynyt uudella videolla. Pick-up-maasturit taustalla ja aseistetut sotilaat vieressään Shekau julistaa: ”Tässä olen, elävänä. Kuolen vasta sinä päivänä, kun Allah ottaa minun henkeni.” Sen jälkeen hän uhmakkaasti toteaa, etteivät Obama, Netanjahu, Ban Ki-moon, Nigerian presidentti Jonathan tai kukaan epäuskoinen tapa häntä.

Uutistoimisto BBC:n mukaan turvallisuusanalyytikot ovat jo aikaisemmin kyseenalaistaneet Nigerian armeijan väitteet Shekaun kuolemasta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Ei kuitenkaan ole selvää, milloin ja missä AFP:n julkaisema video on kuvattu.

Vuonna 2002 perustettu Boko Haram aloitti sotilaalliset operaatiot vuonna 2009 tavoitteenaan islamilaisen valtion perustaminen. Järjestö on tappanut tuhansia ihmisiä, joista suurimman osan Koillis-Nigeriassa. Se on tehnyt kuitenkin myös iskuja poliisia ja YK:ta vastaan maan pääkaupungissa Abujassa.

Lue myös:
Nigerian armeija: Boko Haramin johtaja kuollut

 
artikkelibanneri Uusi Tie