Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Blogisti perää ”outoa, tuntematonta” halua kuulua yhteen

 

(kuva: sxc.hu)

Seurakuntalainen.fi:n blogisti Anssi Tiittanen toivoo, että Norjan tragedia lähentäisi riitaisia kristittyjä.

Ristin Voiton toimituspäällikkö Anssi Tiittanen puhui blogikirjoituksessaan tunteistaan Norjan joukkomurhauutisten äärellä. Lue blogi tästä.

– Rukoilin, että Herra antaisi tästä katkerasta pellosta kasvaa edes jonkin hyvän verson. Että joku toinen sairas joukkomurhaaja peruisi aikeensa nähtyään mediassa surun ja tuskan.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

Tiittanen näkee surun mahdollisuutena myös viime aikojen riitaisten kristillisten piirien löytää toisensa paremmin.

– Yksi epätoivoinen toive Norjan joukkomurhan jälkeen onkin, että kristityt syyttelisivät vähemmän toisiaan eri asioista. Että löytyisi jokin outo, tähän asti tuntematon halu kuulua yhteen kaikesta jo sanotusta huolimatta.

Kirjoittaja ei usko, että joukkomurhat tai muut mediassa esitellyt traagiset tilanteet saisivat ihmisiä ”etsimään Jumalaa”.

– Katastrofi on monille lähinnä todiste siitä, ettei Jumalaa ole tai jos hän on, hän ei ole hyvä. Katastrofit Jumalan puheena myönteisellä tavalla kokevat pääasiassa ne ihmiset, joilla on jo valmiiksi usko häneen, Tiittanen kirjoittaa.

Lue blogi tästä

Kommetoi! Uskotko Norjan joukkosurmien voivan lähentää erimielisiä kristittyjä?