Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Avainmedian uusi toiminnanjohtaja Marko Selkomaa: ”Haluan nähdä, että ihmisiä tulee uskoon eri puolilla maailmaa”

 

Marko Selkomaa on yksi Tellus-lähetyskonferenssin puhujista. Valokuva: Eero Antturi

Visio on selkeä: Ettei yksikään hukkuisi eli joutuisi kadotukseen.

Marko Selkomaa, 51, aloittaa Avainmedia Lähetysjärjestön toiminnanjohtajana 1.6.2021. Samaan aikaan toiminnanjohtaja Niilo Närhi jää vuosilomalle ja sen jälkeen eläkkeelle.

Uusi ajanjakso tietää Avainmedian tuttujen toimintojen jatkumista uuden strategian viitoittamalla tiellä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Tehtävämme on selkeä: evankelioiminen, opetuslapseuttaminen ja varustaminen. Haluan nähdä, kuinka ihmisiä tulee uskoon eri puolilla maailmaa monipuolisen työmme välityksellä, julistaa Selkomaa.

Marko Selkomaa on kiertänyt lähetyspastorin roolissa julistusmatkoilla Väli- ja Pohjois-Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa. Kuvassa Selkomaa puhumassa Kenian helluntaiseurakuntien konferenssissa Nakurussa 2018.

”Ettei yksikään hukkuisi”

Selkomaa on perehtynyt apulaistoiminnanjohtajana noin vuoden ajan Avainmedian toimintaan sekä tehnyt Avainmedian hallituksen ja osastonjohtajien kanssa strategiatyötä.

– Tulemme nostamaan huomiota niihin suurimpiin haasteisiin, joita maailmanlaajuisesti ilmenee. Kehityskohteinamme ovat muun muassa lapset ja nuoret, saavuttamattomat kansat, vainotut kristityt ja toiminta kumppaneiden kanssa ja heidän kauttaan. Visio on selkeä: Ettei yksikään hukkuisi eli joutuisi kadotukseen.

– Tämä tapahtuu siten, että julistamme evankeliumia median välityksellä, johdatamme ihmisiä uskoon, opetamme heitä seuraamaan Kristusta, tuemme ja perustamme paikallisseurakuntia kumppaneidemme kanssa, varustamme uskovia palvelutehtäviin sekä koulutamme mediatyöhön, näkee Selkomaa.

– Teemme työtä yhdessä tukijoidemme, esirukoilijoidemme ja uhraajien kanssa.

– Olemme vastuullinen ja luotettava toimija meille uskottujen varojen käyttämisessä ja toimintamme uutisoimisessa. Etsimme rukoillen Jumalan tahtoa ja johdatusta toiminnassamme, kertoo Selkomaa.

Monipuolinen työhistoria

Teologian maisteri (MA) Marko Selkomaa oli ennen Avainmedialle tuloaan Hyvä Sanoma ry:n lähetyspastori ja evankelista vuodesta 2013 alkaen.

Vuosina 2000–2013 Selkomaa oli Kanadan Thunder Bayssa Saalem-seurakunnan johtavana pastorina ja lähetyspastorina.

Selkomaa on julkaissut Aikamedian kautta kymmenen kirjaa sekä lukuisia artikkeleita eri lehdissä.

Marko Selkomaa on naimisissa Eliisa Selkomaan kanssa ja heillä on kolme lasta, joista nuorin on 18-vuotias.

Avainmedia Lähetysjärjestö ry on helluntaiherätyksen medialähetysjärjestö ja sen toimipaikka on Keravalla.