Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Ateistiehdokas vetäytyy seurakuntavaaleista

 

Seurakuntavaaleissa ehdolle lupautunut savonlinnalainen Kimmo Käärmelahti aikoo vetäytyä ehdokkuudesta. Ateistiksi tunnustautuva Käärmelahti perustelee vetäytymistään facebook-sivustollaan seuraavasti: ”En minä ihmisiä loukata halua, en uskovaisia, agnostikkoja enkä ateisteja. Huomaan, että asettumiseni seurakuntavaaliehdokkaaksi loukkaa monien vakaumusta. En halua ehdoin tahdoin olla mielenpahoittaja, joten katson paremmaksi olla asettumatta ehdolle tulevissa seurakuntavaaleissa.”

Kimmo Käärmelahti kirjoitti blogissaan 9. syyskuuta lähtevänsä ehdokkaaksi seurakuntavaaleissa päätunnuksenaan ”jumalaan en usko mutta kirkkoon haluaisin uskoa”. Käärmelahti selitti olevansa ”täydellisesti ateisti enkä usko taruihin jumalasta”. Kirkkoon uskomisen hän selitti tarkoittavan sitä, että kirkkoa olisi muutettava sisältäpäin niin, että se keskittyy yhteiskunnan heikompiosaisten auttamisessa.

Itä-Savon mukaan Käärmelahti pyrki ehdokkaaksi Elävä seurakunta yhteislistalle, mutta häntä ei hyväksytty julkiateismin vuoksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie