Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Arvi Lindistä kirkon ensimmäinen liikuntakummi

 

Kuvakaappaus Liikkuvan seurakunnan YouTube-videolta.

– Liikunta on oiva keino pitää huolta itsestämme, Luojan luomasta kehosta, Arvi Lind sanoo.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi kolmekymmentä vuotta siitä, kun kirkko, valtio ja valtakunnalliset liikuntajärjestöt aloittivat aktiivisen yhteistyön. Juhlavuoden kunniaksi joka kuukausi julkistetaan liikuntakummi. Kummin tehtävänä on kannustaa liikkumaan.

– Meille ikäihmisille liikunta on oiva keino pitää huolta itsestämme, Luojan luomasta kehosta, tammikuun liikuntakummi, entinen uutistenlukija Arvi Lind sanoo.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Videotervehdyksessään Lind kertoo luistelevansa muutaman kerran viikossa jäällä. Kummina Lind haluaa korostaa liikunnassa armollisuutta.

– Armollista liikkumista on mielestäni se, että liikkuu sen mukaan, mihin pystyy, eli meidän ei tarvitse olla huippu-urheilijoita.

– Hyvät seurakuntalaiset, muistakaa liikkua. Se on kaikenikäisille hyvä keino ehkäistä ja hoitaa sairauksia, Suomen luotettavimmaksi mieheksi tituleerattu Lind muistuttaa.

Liikkuva seurakunta -hanke toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön tuella veikkausvoittorahoista 2014–2016. Suomen NMKY:n urheiluliiton ja kirkkohallituksen yhteistyökumppaneita ovat Valo, Suomen Icehearts ja Suomen Latu sekä Invalidiliitto osana Kirkon saavutettavuusohjelmaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet