Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Armoa ja suomalaista uskoa tarjolla juhlavuonna

 

Kuva Istockphoto

Reformaation juhlavuosi käynnistyy 31.10.2016. Evankelisluterilaisen kirkon juhlavuoden tunnuksena on Armoa2017! Suomen Evankelisen Allianssin teema vuodelle on Suomalainen usko.

Reformaation eli uskonpuhdistuksen katsotaan käynnistyneen siitä, kun Martti Luther naulasi 95 teesiä anekaupan väärinkäytöksiä vastaan 31.10.1517. Viisi sataa vuotta teesien julkaisemisen jälkeen vietetään maailmanlaajuista reformaation merkkivuotta. Suomessa ja ulkosuomalaisyhteisöissä merkkivuotta vietetään 31.10.2016–5.11.2017. Suomessa merkkivuoteen liittyy maan itsenäisyyden satavuotisjuhlinta.

Kirkossa reformaation merkkivuodelle on annettu otsikko Armoa 2017! Otsikko on samaan aikaan toteamus ja pyyntö. Armon korostaminen nousee Lutherin ajattelusta. Armon korostaminen on myös yhteistä kaikelle kristinuskolle. Jumalan armo ja ihmisten välinen armollisuus ovat kaikkien kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen elämän ytimessä. Tavoitteena on tehdä reformaatiota ja sen merkitystä tunnetuksi, sekä järjestää tapahtumia paikallisesti eri seurakunnissa. Teemavuoden materiaalia on koottu sivustolle www.reformaatio2017.fi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Myös Suomen Evankelinen Allianssi (SEA) haluaa rohkaista seurakuntia ja muita toimijoita ottamaan juhlavuoden huomioon mahdollisuutena toimia yhteistyössä, oman paikkakunnan parhaaksi. SEA on valinnut teemaksi Suomalainen usko.

Teema Suomalainen usko viestii siitä, miten monimuotoisena usko ilmenee suomalaisten ihmisten elämässä tänään. Suomen tarinassa on myös sankaritarinoita, joita haluamme juhlavuonna pitää esillä, kerrotaan suomalainenusko.fi -verkkosivuilla.

SEA kannustaa seurakuntia ja järjestöjä toteuttamaan yhteisiä tapahtumia paikkakunnillaan ja haastaa mediaa pitämään teemavuoden sanomaa esillä. Pyrkimyksenä on, että juhlinta olisi ennen kaikkea suomalaisia tavoittavaa ja osallistuvaa käytännö toimintaa.

Suomalainenusko.fi -sivustolle on koottu erilaisia yhteiskristillisiä juhlavuoden hankkeita, kuten tietoa Jippii-kuoron ja King’s Kidsien yhteisestä Ristin maa -kiertueesta ja Lasse Heikkilän Suomalainen messu -juhlakiertueesta. Sivustolla rohkaistaan myös rukoukseen Suomen puolesta ja kerrotaan juhlavuonna eri puolilla Suomea toteutettavista rukouskampanjoista.