Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Arkkipiispa Tapio Luoma liputti seurakunnat ulos Maata Näkyvissä -festareiden Turkuhallin messusta

 

Evankelis-luterilaiset seurakunnat eivät ole jatkossa mukana kristillisen nuorten tapahtuman MN-festareiden messussa Turkuhallissa. Arkkipiispa Tapio Luoman mukaan seurakunnat jäävät pois, koska järjestäjä ei hyväksy naispappeja.

On hyvä, että festivaali on tarkoitettu palvelemaan koko kirkkoa. Tapahtuman ongelmana on kuitenkin ollut se, että sen pääjärjestäjä Sley ei hyväksy naispuolisia pappeja toimittamaan messua. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piirissä kaikkien pappien on voitava palvella jumalanpalvelustehtävissä sukupuolesta riippumatta, linjasi arkkipiispa Tapio Luoma keskiviikkona.

Luoma liputti päätöksen Turun ja Kaarinan seurakuntien sekä Sleyn messuyhteistyölle MN-festareilla Turkuhallissa sen jälkeen, kun asia oli ollut esillä arkkipiispan, paikallisten kirkkoherrojen ja Sleyn edustajien tapaamisessa. Jatkossa festivaalien messua ei olla toteuttamassa Turkuhallissa vaan sen sijaan paikallisseurakunnat järjestävät erillisiä messuja niiden omissa kirkoissa.

Dei Neliöb.20.9.-11.10. MJa

Seurakuntien messuun osallistuvat myös naispuoliset papit. MN-festareiden pääjärjestäjän Sleyn mietittäväksi jää, järjestääkö se MN-festareilla oman naispapittoman messunsa ja mikä on sille osoitettu foorumi.

– Maata näkyvissä -festivaali onnistuu kokoamaan laajat nuorisojoukot kristillisen sanoman äärelle, mistä tunnen suurta iloa. Tapahtuma on lajissaan ainutlaatuinen, ja se toteutuu laajan vapaaehtoistyön voimin, muotoili Luoma arkkihiippakunnan sivuilla julkaistussa kannanotossa.

 
Dei, Jippu, artikkeliban.(2/2) 28.9.- MJa