Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Arkkipiispa Inkerinmaalla: Avoin yhteydenpito on kaikkien etu

 

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan avoin vuoropuhelu ja yhteydenpito Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja Inkerin kirkon välillä on molempien osapuolten etu.

Arkkipiispa Mäkinen seurueineen vieraili Pietarissa ja Inkerinmaalla 10.-13.4.2014 Inkerin kirkon piispan Aarre Kuukaupin kutsusta.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan Suomen ja Inkerin piispat sivusivat keskusteluissa Inkerin kirkon toimintaa Suomessa ja kävivät läpi molempien kirkkojen ajankohtaisia kysymyksiä.

Inkeriläiset ja jotkut suomalaiset papit ovat toimittaneet Suomessa Inkerin kirkkojärjestyksen mukaisia jumalanpalveluksia.

– Vastuu on erityisesti suomalaisilla seurakunnilla osana kirkkomme normaalia järjestystä. Yhteistyö on mahdollista, kun se tapahtuu asianomaisen seurakunnan, hiippakunnan ja piispan kanssa sopien, arkkipiispa Mäkinen sanoi.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mäkinen seurueineen tutustui vierailun aikana Kelton, Hatsinan, Skuoritsan ja Kupanitsan seurakuntiin piispa Kuukaupin ja paikallisten kirkkoherrojen opastuksella. Palmusunnuntaina Mäkinen saarnasi Pietarin Pyhän Marian kirkossa toimitetussa kaksikielisessä juhlamessussa.

Vierailun yhteydessä arkkipiispa tapasi myös Venäjän ortodoksisen kirkon edustajia vierailulla Pietarin Hengellisessä akatemiassa.

Ukrainan kysymys ei ollut vierailun asialistalla, mutta sitä sivuttiin lounaskeskusteluissa.

– Nyt tarvitaan kaikki työ rauhanomaisen ratkaisun löytymiseksi. Se edellyttää myös kaikkien kirkkojen tukea ja yhteistyötä, Mäkinen lausui.

 
Artikkelibanneri perussanoma