Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto Maarian seurakunnan nuorisotyölle ja Aseman lapset ry:n Walkers-auto-toiminnalle

 

Aseman lapset ry:n Walkers-auto tavoittaa hyvin nuoria.

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on 15.2.2024 myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Maarian seurakunnan nuorisotyölle ja Aseman lapset ry:n Walkers-auto-toiminnalle Turussa.

Palkintotoimikunta kiittää Maarian seurakunnan nuorisotyötä ennakkoluulottomuudesta tarttua uuteen työmuotoon. Walkers-auto on osoittautunut tavoittavaksi ja nuorten hyvinvointia tukevaksi työmuodoksi.

Seurakunta on saanut yhteistyökumppaneilta hyvää palautetta toiminnasta. Maarian seurakunnan esimerkki kannustaa muita seurakuntia tarttumaan mahdollisuuksiin, joita yhteistyö eri toimijoiden kanssa voi tarjota.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kunniamaininta Nousiaisten seurakunnalle ja taitelija Kirsi Tapanille

 Arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto jakoi kunniamaininnan Nousiaisten seurakunnalle ja taiteilija Kirsi Tapanille Piispa Henrikin sarkofagi -värityskirjasta ja Pieni vaellus -kirjasesta. Kyseiset julkaisut ovat korkeatasoisia ja niistä huomaa, että pieni seurakunta on tehnyt suuren ponnistuksen niiden eteen. Ne kutsuvat eri ikäisiä tutustumaan kristilliseen sanomaan, kotikirkkoon, seurakuntaan ja historiaan.

Arkkipooki-palkinto

Palkinto jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto perusti vuonna 2012 kerran vuodessa jaettavan Vuoden arkkipooki -palkinnon. Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli. Ehdotuksen palkinnon saajaksi voi esittää kuka tai mikä taho tahansa. Ehdotuksia kerätään erityisesti seurakunnista, kristillisistä järjestöistä ja muilta kirkollisilta tahoilta.