Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Arkkihiippakunnan tunnustuspalkinto Keski-Porin seurakunnan sometyölle ja seurakunnan sometiimille

 

Keski-Porin sometiimi

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Keski-Porin seurakunnan sometiimin toteuttamalle sometyölle. Piispa Kaarlo Kalliala luovutti palkinnon eilen järjestetyssä tilaisuudessa.

Arkkipooki jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

Keski-Porin seurakunnan sometyö tuo monimuotoisesti ja innostavalla tavalla kirkon uskon lähelle seurakuntalaisia ja keskelle yhteiskuntaa. Tavoitteessaan tehdä seurakunta helposti lähestyttäväksi se on onnistunut erittäin hyvin.

KRS Krito 10.-23.6.

”Meillä on kirkossa viesti. Tehtävämme on viedä viestiä.” Tätä somestrategian ydintä sometiimi tuo esiin sanoin ja kuvin. Seurakuntaa ja sen toimintaa esitellään niin, että ne näyttäytyvät mahdollisimman nykyaikaisesti, arkisesti, läpinäkyvästi ja elämänmakuisesti.

Arkkipooki-palkinnon myöntäminen Keski-Porin seurakunnan sometiimille on arvostuksen osoitus erityisesti seurakuntalaisten aktiivisuudelle – sille, miten seurakuntalaiset pääsevät toteuttamaan omia vahvuuksiaan ja voivat näin omimmalla tavallaan tukea ja edistää seurakuntansa toimintaa. Päivittäjissä on niin seurakunnan työntekijöitä kuin vapaaehtoisia, eri ikäisiä ihmisiä nuorista eläkeläisiin.

Erityisen arvokasta on myös se, että yhdessä tekeminen on lisännyt työntekijöiden ja seurakuntalaisten yhteistyötä myös muualla kuin sometyössä.

Vuosittain jaettava Arkkipooki-palkinto jaetaan nyt seitsemännen kerran. Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli.