Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Arja Koriseva: ”Hengellinen musiikki on osa minua”

 

KUUNTELE KLIPPI. Kesän alussa viihdetaiteilija Arja Koriseva toteutti pitkäaikaisen suunnitelmansa julkaisemalla Juvan kirkossa äänitetyn hengellisen levyn. Nyt Koriseva palaa Juvan kirkkoon tavoitteenaan julkaista joululevy. – Kirkkomusiikki ja hengellinen musiikki ovat osa minua.

Luokanopettajaksi valmistuneen Toivakan kasvatin moni muistaa jo vuoden 1989 Tangomarkkinoilta, joissa Koriseva kruunattiin tangokuningattareksi.

Siitä lähtien Korisevan ääni on tullut tutuksi monilla estradeilla niin Speden speleistä teatterimusikaaleihin kuin Disneyn animaatioelokuvista kirkkokonsertteihin.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tuorein Korisevan levy on Juvan kirkossa äänitetty Kirkossa, jossa hän esittää tuttuja hengellisiä lauluja pianisti Jouni Someron kanssa.

Miksi Koriseva hyppäsi iskelmän ja tangon tutusta maailmasta yhtäkkiä hengellisen musiikin pariin?

– Olen laulanut koko ikäni kirkoissa, äitini on aktiivinen kirkkokuorolainen. Kirkkomusiikki ja hengellinen musiikki ovat osa minua. Olen tehnyt [kirkko]konsertteja kaikki nämä samat vuodet, kun olen laulanut kevyempää musiikkia.

Nauru tarttui liiankin kanssa

Arja Koriseva tunnetaan iloisena esiintyjänä. Hänen tavaramerkkiään ei tarvitse erikseen mainita.

Vaikka Korisevan kynnys nauraa onkin huomattavasti moni muita matalammalla, hän kertoo Spede Pasasen tykänneen naurustaan niin paljon, että viihdeohjaaja editoi sitä show’n tyhjiin kohtiin. Näin Korisevasta tuli ”tyhjännauraja”, vaikka todellisuudessa Korisevakin ehti äänitysten aikana välillä vakavoitua – tai ainakin hengittää.

Korisevan vuosi on ollut kiireinen ja sellaisena se myös jatkuu. Alkuvuodesta käynnistyi Hämeenlinnan kaupunginteatterissa Delilah-teatterimusikaali, jossa Koriseva pukeutui Walesin tiikerin väreihin ja tulkitsi Tom Jonesin tuttuja lauluja.

Kuluvan syksyn aikana hän esiintyy Tangomusikaalissa. Suurimman ajan kalenterista nappaavat kuitenkin monessa kirkossa esitettävät joulukonsertit, joista suurimmassa osassa Arja Koriseva esiintyy Jouni Someron kanssa.

Arja Koriseva vierailee Radio Dein Gospelraadissa lauantaina 13.10. klo 11 alkaen Radiomedian toimitusjohtaja Stefan Möllerin kanssa. Ohjelma uusitaan maanantaina 15.10. klo 9.

Kuuntele, mikä sai Korisevan tekemään hengellisen levyn:

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)