Ansioitunut päihde- ja kriminaalityöntekijä vuoden diakoniatyöntekijäksi

 

Katja Lahti valittiin vuoden diakoniatyöntekijäksi Kirkon diakonian päivillä Turussa.

Sosionomi-diakoni (YAMK) Katja Lahti Hämeenlinna-Vanajan seurakunnasta on valittu vuoden diakoniatyöntekijäksi. Valinta julkistettiin Kirkon diakonian päivillä.

Valinnan perusteluissa kerrotaan, että Katja Lahti on ansioitunut päihde-ja kriminaalityössä.

”Teen työtä erittäin vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten kanssa. On hyvä, jos pystyn edesauttamaan heidän äänensä saamista kuuluville”, Lahti sanoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Myös velkaselvittelyissä ansioitunut Lahti haluaa kohdata asiakkaansa ihmisenä, ei epäonnistuneena tai moniongelmaisena.

”Näen työssäni ihmisten hädän. Velkaantua voi nykypäivänä kuka tahansa. Pudotus on suuri, jos on aiemmin ollut hyvät tulot ja yhtäkkiä rahat eivät riitä edes ruokaan”, Lahti muistuttaa.

Lahti tuo ongelmissa olevien ihmisten tarinoita esille myös lauluin ja näytelmin.

”Tekstit kumpuavat siitä, mitä näen ja kuulen työssäni. Tekstit ovat kannanottoja, ajankuvaa, äänen antamista heille, joiden ääni ei kuulu”, Katja Lahti kertoo.

Diakoniatyöntekijöiden Liiton toiminnanjohtaja Tiina Laine toteaa, että hyvinvoivat ihmiset eivät enää tunnista todellisuutta, jossa köyhät ja sairaat ihmiset elävät.

”Diakoniatyön tarve on kasvanut. Fiksu seurakunta ymmärtää lisätä resursseja palkkaamalla diakoneja ja diakonissoja”, Laine sanoo.

Valinnan vuoden diakoniatyöntekijästä teki Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus. Katja Lahden valinta julkistettiin 24.9. kirkon diakonian päivillä Turussa. Vuoden diakoniatyöntekijä valitaan joka toinen vuosi.