Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Anna-Mari Kaskinen Vivamon uudeksi johtajaksi

 

Anne-Mari Kaskinen

Kansan Raamattuseuran Vivamon toimintakeskuksen uudeksi johtajaksi on valittu filosofian maisteri, kirjailija Anna-Mari Kaskinen.

– Haluamme vahvistaa Vivamon toimintaa entisestään ja pitää huolta sen kehittämisestä, Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma kertoo valinnan perusteista.

– Valinta nousee myös uuden strategiamme pohjalta. Määrittelemme siinä työtämme sanoilla elämme armosta, kerromme Jeesuksesta. Tämän linjauksen lisäksi tavoitteemme on toimia yhdessä, rohkeasti uutta luoden, valtakunnallisesti vaikuttaen ja terveellä taloudellisella pohjalla.

Kaskinen aloittaa  tehtävässään eläkkeelle siirtyvän Kalevi Rautjoen jälkeen 1. syyskuuta 2011.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

”Käytännön ekumeniaa”

Vivamo on tullut Anna-Mari Kaskiselle vuosien saatossa tärkeäksi. Hän muutti perheineen asumaan alueella vuonna 1993. Pari vuotta myöhemmin hän kirjoitti paikan historiasta kertovan Kädet-musikaalin.

‑ Historiaan perehtyessäni ihmettelin Jumalan johdatusta Vivamon vaiheissa ja siellä vaikuttaneiden ihmisten elämässä. Vivamo on syntynyt ja rakennettu rukouksen ja Raamatun pohjalle. Paikka on ollut minulle monessa suhteessa merkittävä ja Vivamon kaunis luonto inspiraation lähde.

Viime vuosina Vivamo on tullut tunnetuksi erityisesti Raamattukylästä, jonka syntymisessä ja sisällössä Anna-Mari Kaskinen on ollut vahva vaikuttaja. Mutta toimintaan kuuluu paljon muutakin ja keskus säilyy monimuotoisena kohtaamispaikkana.

‑ Vivamo on aina ollut paikka, jossa eri taustoista tulleet ihmiset ovat kohdanneet. Käytännön ekumenia on ollut siellä todellisuutta jo lähes sadan vuoden ajan. Toivon, että Vivamo voisi olla edelleen matkalaisten levähdyspaikka ja myös hengellinen yhteisö, jossa erilaiset polut ja niiden kulkijat omalla matkallaan kohtaavat. Tällaisia paikkoja yhteyden rakentamiseen tarvitaan ajassamme.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie