Elämäntaito: Päivi Niemi: ”Hetken hyvä kannattaa maksimoida” Ihmisiä ja ilmiöitä: Suomen viihteessä kristinusko näkyy useimmiten joko ahdistavana uskontona tai mitäänsanomattomana harrasteluna

Amerikkalaispastorit linjasivat avioliittoa Vatikaanissa

 

Mies ja nainen on tarkoitettu täydentämään toisiaan

Kristittyjen on tärkeää ”antaa vastakulttuurinen viesti” ja pitää kiinni Raamatun avioliittokäsityksestä, Russell Moore ja Rick Warren korostivat.

Yhdysvaltalaiset Southern Baptist Convention -kirkkokunnan eetikko Russell Moore sekä Saddleback Church -megaseurakunnan johtava pastori Rick Warren ovat pitäneet linjapuheet avioliitosta ja seksuaalisuudesta Vatikaanissa paavi Fransiskuksen kutsumana.

Paavi oli kutsunut pastorit kertomaan kantansa kokoontumiseen, jossa käsiteltiin miehen ja naisen keskinäistä komplementaarisuutta. Egalitarismin eli tasa-arvo-opin vastakohdalla komplementarismilla tarkoitetaan sitä, että Jumala on luonut miehen ja naisen täydentämään toisiaan, ei olemaan samanlaiset.

SEKL Neliöb. 25.-31.3. MJa

Sekä Warren että Moore korostivatkin puheissaan, miten tärkeää on, että kristityt sitoutuvat Raamatun avioliittokäsitykseen eivätkä anna periksi seksuaaliselle vallankumoukselle.

– Kirkko ei voi olla suolana ja valona murentuvassa kulttuurissa, jos se antaa myöten seksuaaliselle vallankumoukselle eikä anna vastakulttuurillista viestiä. On pelkkä myytti, että meidän tulisi luopua raamatullisesta totuudesta koskien seksuaalisuutta ja avioliittoa voidaksemme evankelioida, Rick Warren totesi.

Mooren mukaan houkutus Raamatun sisällön piilotteluun on tuttu jokaiselle sukupolvelle, sillä jo kauan sitten kirkkoa on yritetty saada evankeliumin edistämisen nimissä lakaisemaan sivuun myös Raamatun kanta neitseestäsyntymiseen, ihmetekoihin ja muihin vastaaviin ei-naturalistisiin opetuksiin.