Amerikkalaiset haluavat pitää Jeesuksen joulussa

 

KUVA: Gerard van Honthorstin maalaus vuodelta 1622. WIKIMEDIA COMMONS

Tuoreen LifeWay Research -tutkimuskeskuksen kyselyssä selvitettiin, mitä mieltä yhdysvaltalaiset ovat joulun kristillisyydestä. 79 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että joulu saisi keskittyä enemmän Jeesukseen. Asiasta uutisoi Christianity Today.

Länsimaisessa joulunvietossa on paljon muustakin kyse kuin Jeesuksen syntymän juhlinnasta, ja joulua viettävät myös monet sellaiset, joilla ei ole kristillistä vakaumusta. Yhdysvalloissa on viime vuosina yleistyneet sellaiset toivotukset kuin ”Happy Holidays” (hyviä lomia) ja ”Happy X-mas”.

Uusi LifeWay Research -tutkimuskeskuksen kysely kuitenkin kertoo siitä, että amerikkalaisille joulun uskonnollinen sanoma on yhä tärkeä. 79 prosenttia kyselyyn vastanneista oli sitä mieltä, että joulun tulisi keskittyä enemmän Jeesukseen ja 70 prosenttia sanoi, että joulu on parempi, kun se keskittyy kristilliseen sisältöön. 63 prosenttia amerikkalaisista on sitä mieltä, että jouluna kuuluisi käydä kirkossa.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kyselyssä selvitettiin myös, mitä mieltä amerikkalaiset ovat uskonnollisten joululaulujen laulamisesta kouluissa. 86 prosenttia vastaajista kannatti sitä, että julkisissa kouluissa lauletaan kristillisiä joululauluja. Jopa 73 uskonnottomistakin oli tätä mieltä.

Tutkimus suoritettiin puhelinhaastattelulla syys-lokakuun vaihteessa 2014. Kyselyyn vastasi 1000 amerikkalaista.

Tutkimustuloksiin voi tutustua tästä linkistä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie