Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Amerikkalaisen bestseller-kirjailija ja pastori Rick Warrenin seuraaja valittu – Warren siirtyy eläkkeelle Saddleback-seurakunnasta syyskuussa

 
keski-ikäinen-mies-istuu-lavalla-käsi-pystyssä-hänen-molemminpuolin-kaksi-naista-jotka-laulavat-mikrofoniin

Lavalla Rick Warren kahden ylistysryhmän kanssa. Saddleback-seurakunta toimii usealla paikkakunnalla Kaliforniassa Yhdysvalloissa. Sen lisäksi seurakunnalla on kansainvälistä toimintaa muun muassa Berliinissä, Buenos Airesissa ja Filippiineillä. Kuva: Saddleback -seurakunnan kuva-arkisto.

Echo-seurakunnan johtaja Andy Wood astuu tunnetun pastorin ja kirjailijan saappaisiin 12. syyskuuta yhdessä puolisonsa Stacien kanssa. Rick Warren jättää johtavan pastorin tehtävät yli neljän vuosikymmenen jälkeen.

Pastori ja kirjailija Rick Warren, 68, on yksi Yhdysvaltain vaikutusvaltaisimmista pastoreista. Hänen johtamallaan Saddleback-seurakunnalla on toimintaa useilla paikkakunnilla Kaliforniassa ja myös kansainvälisesti. Warren on julkaissut useita bestseller-kirjoja. Suomeksi käännetyistä tunnetuin on Tavoitteena elämä (Päivä).

Vuosi sitten Warren kertoi aikovansa jättää johtavan pastorin tehtävät ja jäävänsä eläkkeelle. Yhtenä syynä eläköitymiseen on Warrenin jatkuvat terveysongelmat. Nyt hänen seuraajakseen on nimitetty pariskunta Andy ja Stacie Wood San Josessa Kaliforniassa sijaitsevasta Echo -seurakunnasta. Asiasta uutisoi Christianity today.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

”Tänä iltapäivänä koko henkilökunnan kokouksessa, joka pidettiin Lake Forestin kampuksella, sain vihdoin julkisesti ilmoittaa, että olemme löytäneet Jumalan pariskunnan johtamaan seurakuntaamme, ja että he ovat suostuneet tulemaan!” Saddleback-seurakunnan pastori Rick Warren kertoi seurakunnalleen sähköpostitse viime viikolla.

Andy Wood,40, toimii tällä hetkellä Echo-seurakunnan johtavana pastorina ja hänen vaimonsa on puolestaan opetusvastuussa oleva pastori. Myös Saddleback-seurakunnassa pariskunnalla on sama työnjako.

Vuonna 2008 South Bay Church -nimellä perustetulla Echolla on nykyään neljä kampusta, ja sen viikoittaisiin jumalanpalveluksiin osallistuu noin 3 000 ihmistä. Saddlebackin tavoin Echolla on yhteyksiä eteläiseen baptistikonventioon, vaikka kumpikaan seurakunta ei käytä nimessään sanaa baptisti.

Uuden pastorin etsintä alkoi viime kesänä. Saddlebackin johtajat keskustelivat noin sadan potentiaalisen ehdokkaan kanssa ennen kuin he päätyivät Andy Woodiin. Wood on vieraillut Saddleback-seurakunnassa saarnaajana.

”Kay ja minä uskomme niin paljon tähän pariskuntaan”, Warren sanoi lausunnossaan, jossa hän ilmoitti siirtymisestä. ”Rakastamme heitä niin paljon, ja luotamme siihen, että Jumala on valmistanut ja valinnut heidät ottamaan viestikapulan ja juoksemaan Saddlebackin maratonin seuraavan etapin.”