Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

AlfaStudio parisuhteen hoitamisesta: autoakaan ei vaihdeta, kun se tarvitsee huoltoa

 

Uuden Tien toimittamassa AlfaStudiossa keskusteltiin 5. huhtikuuta avioliitosta ja parisuhteen hoitamisesta.

AlfaTV:llä esitettävässä keskusteluohjelmassa pureuduttiin muun muassa kommunikaatioon ja ajankäyttöön parisuhteessa sekä lapsiperhearkeen ja sitoutumisen merkitykseen. Vieraina studiossa olivat Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen, tukiparityötä tekevä Markku Ihonen sekä avioliittokouluttaja, perheenisä Jasu Markkanen. Lisäksi paikalla oli aviokriisin läpikäynyt pariskunta Suvi ja Pasi Solanto.

Jasu Markkanen korosti ohjelmassa, että parisuhteessa ei ensisijassa ole kyse tunteista, toisin kuin saatetaan kuvitella. Jos rakkaus määritellään tunteiden kautta, joita kumppani herättää, kumppania rakastaa vain niin kauan hän on omasta mielestä rakastettava.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Rakkautta ei voi määritellä näin heppoisin perustein. Rakkaus on tahdon sitoutumista toisen todelliseen hyvään. Pitää ottaa selvää, mikä on toisen hyvä, mikä auttaa häntä kasvamaan.

Vaikeuksia ei voi juosta karkuun

Moni kulkee rakastumisen tunteen perässä, ja siksi saatetaan alkaa etsiä uutta suhdetta, kun nykyinen suhde muuttuu liian työlääksi. Jasu Markkanen kuitenkin totesi, että seuraavassakin parisuhteessa tai avioliitossa tulee jossain vaiheessa vaikea vaihe vastaan, eli sitä ei voi väistää loputtomiin.

– Se on sama kuin ihminen ajattelisi, että kun auto tarvitsee ensimmäisen kerran huoltoa, jätän sen tähän ja otan uuden. Ihmisen kasvun kannalta on välttämätöntä kohdata vaikeudet, mitä tulee, muuten kasvaa sukupolvi sisäisiä lapsia, jotka piiloutuvat ja menevät karkuun ensimmäisen hankalan asian vastaan tullessa.

Parisuhteen huolto kannattaa aloittaa jo silloin, kun asiat ovat hyvin.

– Usein se aloitetaan vasta, kun on kriisiä tai ruuhkavuodet painavat päälle tai on ajauduttu kauas toisesta, Ranssi-Matikainen selitti.

Viime torstain AlfaStudio on katsottavissa Uuden Tien nettisivuilta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie