Al-Shabaab kostoretkillä Keniassa – sunnuntaina kuoli 49

 

Somalialainen terroristijärjestö al-Shabaab on ilmoittanut olevansa vastuussa sunnuntaina Keniassa tapahtuneesta hyökkäyksessä. Iskussa on kuollut ainakin 49 ihmistä. Al-Shabaab kohdisti iskunsa kristittyjä kohtaan.

Sunnuntaina noin viidenkymmenen aseistetun hyökkääjän joukko ajoi Kenian rannikolla sijaitsevaan Mpeketonin kaupunkiin. Ensin he hyökkäsivät poliisiasemalle ja alkoivat sen jälkeen tappaa siviilejä ja sytyttää rakennuksia tuleen. Osa surmatuista oli katsomassa jalkapallon MM-kisoja kaupungin baareissa ja hotelleissa.

”Raskaasti aseistettuja hyökkääjiä oli noin kolmessa ajoneuvossa viisikymmentä ja he heiluttivat Shabaabin lippua. He huusivat somaliaksi ja huusivat Allahu Akbar (suomeksi Allah on suuri), kertoi Mpeketonin lähellä sijaitsevan turistikaupungin Lamun varakaupunginjohtaja Benson Maisori uutistoimisto AFP:lle.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Naiset ja lapset pantiin syrjään. Kaikki kuolleista olivat kristittyjä. Jos olit muslimi, säästyit”, sanoi hyökkäystä todistanut John Mwagi uutistoimisto AFP:lle.

Kostoretkellä

Kenialaiset joukot hyökkäsivät eteläiseen Somaliaan vuonna 2011 taistellakseen al-Shabaabia vastaan. Al-Shabaab on sen jälkeen tehnyt kostoiskuja, joista tähän mennessä pahin on viime syyskuun Westgate-ostoskeskukseen tehty isku Nairobissa. Siinä kuoli 67 ihmistä ja loukkaantui 120. Mpeketonin hyökkäys on pahin sitten Westgaten iskun.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie