Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Aina valmiina kertomaan Jeesuksesta

 

Kuva: Sampsa Kaijaluoto

Suomessa ja Kanadassa merkittävän elämäntyön evankelistana ja pastorina tehnyt Tuomas Jäntti ylennettiin 22.9. kirkkauteen läheistensä saattelemana Kanadassa.

Tuomas Jäntti ei karttanut vaivannäköä palvellessaan suomalaisia siirtolaisia Kanadassa ja myös Yhdysvaltojen puolella. Kun hän lähti reissuun, kilometrit laskettiin aina tuhansissa. Joskus 10 000 kilometrin raja meni rikki varsin lyhyessä ajassa.

Kanadassa Jäntin asuinpaikkana oli Vancouver. Kaupunkiin syntyneen siirtolaisseurakunnan vaiheissa Jäntti oli mukana alusta alkaen. Sieltä käsin hän liikkui vahvistamassa perustettuja seurakuntia tai etsimässä suomalaisia pääosin Kanadan länsirannikon kaupungeista.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

Jäntti oli kiinnostunut yhdestä ihmisestä. Hänen aito välittämisensä näkyi silloin, kun hän puhui suurille väkijoukoille. Se välittyi hänen ajaessaan kilometritolkulla uusia ihmisiä tapaamaan mitä erilaisimpien säätilojen vallitessa.

Julistaja ja kirjailija

Maaningalla 22.12.1935 syntynyt Tuomas Jäntti toimi ennen 1970-luvun puolivälissä Kanadaan muuttoaan evankelistana tai seurakuntapastorina muutamissa vapaaseurakunnissa. Hän työskenteli myös neljän vuoden jakson Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n toiminnanjohtajana.

Tuomas Jäntti on tullut tunnetuksi Suomessa tänne säännöllisesti tekemiensä julistusmatkojen ja evankelioivien kirjojensa vuoksi. Jäntin lämmin, kohti käyvä ja huumorilla sävytetty julistus kosketti vuosittain tuhansia kuulijoita eri puolille Suomea suuntautuneiden kokousmatkojen myötä. Hänen kirjojaan on käytetty eri kirkkojen seurakunnissa evankelioimistyön tukena useiden painosten verran.

– Työtovereitten keskuudessa Jäntti muistetaan lämminhenkisenä ja veljellisenä. Hänen elämänläheisyytensä, avoimuutensa ja rohkea elämänasenteensa näkyi hänen monissa kohtaamisissaan ihmisten kanssa. Hänellä oli myös oivallinen tilannetaju, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen linjaa.

Tuomas Jäntti on kirjoittanut kirjat: Totuuden hetkiä (2011), Monta tietä Tielle (2006), Vastauksia elämän tärkeimpiin kysymyksiin (2003), Sykkeessä (1997) sekä Malja pohjaan, entä sitten (1990).

Tuomas Jäntin elämäntarina on ilmestynyt Paul Raja-ahon kirjoittamana. Kirjan nimi on Tuomas Jäntti — lännen valtateillä: yhden ihmisen tähden (2013). Kirjat on kustantanut Päivä Osakeyhtiö.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024

Aiheet