Elämäntaito: Arkkipiispasta kuoriutuu duettolaulaja ja radiojuontaja ­­– Dei Plussaan tuleva uusi podcast-sarja on poikkeuksellinen avaus

Afgaanikristitty murhattiin omien lastensa nähden Saksassa

 

Priemin kunta sijaitsee Chiemsee-järven rannalla Etelä-Saksassa. Kuvassa Priemin rantakatu. Kuva: Immanuel Giel/Wikimedia Commons

Farimah, 38-vuotias afganistanilaisnainen puukotettiin kuoliaaksi Prienissä, Baijerin osavaltiossa Saksassa 29. huhtikuuta. Murhaaja, 29-vuotias afganistanilaismies, pidätettiin heti iskun jälkeen.

Murha tapahtui kadulla, Lidl-kaupan edustalla naisen 11- ja 5-vuotiaiden lasten silmien edessä. Asiasta kertovat muun muassa saksalaiset verkkolehdet Deutche Welle ja achgut.com.

Farimah kääntyi muslimista kristityksi kahdeksan vuotta sitten. Vuodesta 2011 Saksassa asunut nainen palveli paikallisen seurakunnan pakolaistyössä. Poliisi on kuitenkin ollut varovainen kommentoimaan iskun motiiveja. Hyökkääjän todettiin olevan ”henkisesti epävakaa”, mutta rikostutkijat pitävät naisen kääntymistä islamista kristinuskoon mahdollisena motiivina rikokselle. Murhaepäiltyä nimittäin on kuvattu ”hyvin uskonnolliseksi”.

IK-opisto Neliöb vkot20-21. MJa

Paikallinen pastori Karl-Friedrich Wackerbath kertoi Deutsche Wellelle, että Saksassa muslimit irtisanoutuivat rikoksesta ja toivoivat, ettei se johtaisi laajempaan muslimivastaisuuteen.

Open Doors selvitti: kristittyjen syrjintä vastaanottokeskuksissa laajamittaista

Farimah’n murha on jäävuoren huippu kristittyjen turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten kohtaamasta vainosta Saksassa. Paikalliset seurakunnat ja kristityt ovat tuoneet esiin huolensa vastaanottokeskuksissa tapahtuvista loukkauksista. Deutsche Wellen esiin nostamissa esimerkeissä muun muassa erään kristityn turvapaikanhakijan seinälle oli maalattu graffitilla: ”On aika tappaa ei-uskovat”. Joidenkin kylpyhuoneiden ja keittiöiden oviin on kirjoitettu: ”Pääsy kielletty epäpuhtailta.”

Vaikka uhkailut ja pahoinpitelyt ovat herättäneet Saksassa huolta, niitä on kuitenkin pidetty satunnaisina. Kristillinen ihmisoikeusjärjestö Open Doors Germany kuitenkin osoitti viime lokakuussa julkaistussa selvityksessä, että painostus on systemaattisia ja koko maan kattavaa.

Open Doors haastatteli touko–syyskuun 2016 aikana 743 kristittyä turvapaikanhakijaa ja pakolaista lähes kaikissa Saksan osavaltioissa. 56 prosenttia vastaajista kertoi tulleensa fyysisen hyökkäyksen kohteeksi ja 42 prosenttia kertoi saaneensa tappouhkauksia. 91 prosenttia vastaajista sanoi, että hyökkäysten takana olivat pakolaiskeskuksen muslimit.

Tähän mennessä kuitenkin vasta Hessenin osavaltio on ryhtynyt toimenpiteisiin vähentääkseen tapauksia. Keskuksiin on rekrytoitu pakolaisten lähtömaista tulleita kristittyjä vartioita ja tulkkeja. Open Doorsin tiedottaja Ado Greve kertoo, että jo nämä yksinkertaiset toimenpiteet ovat synnyttäneet luottamusta ja parempaa ymmärrystä keskuksissa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie