Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristillisen rauhanliikkeen palkinto Pekka Haavistolle

 

Suomen Kristillinen Rauhanliike luovuttaa torstaina rauhanpalkinnon Pekka Haavistolle. Kuva: Jussi Hyttinen

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen (SKR) rauhanpalkinto 2015 annetaan kansanedustaja Pekka Haavistolle.

Pekka Haavisto toimii tällä hetkellä kansanedustajana ja ulkoasianministerin erityisedustajana rauhanvälityksessä.

SKR:n mukaan Haaviston ura rauhantekijänä on pitkä ja monipuolinen. ”Haavisto on työskennellyt merkittävissä tehtävissä ympäristödiplomatian alalla jo kauan ennen kuin ympäristökysymysten merkitys laajemman rauhanvälityksen alalla tuli laajempaan tietoisuuteen”, perusteluissa todetaan.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Haavisto on toiminut EU:n ja YK:n rauhanvälityksen johtotehtävissä Sudanissa sekä Eritreassa. SKR:n mukaan Haaviston työ Suomen ulkoasiainministerin erityisedustajana hallituspohjasta riippumatta viestii hänen laajasta asiantuntemuksesta ja arvostuksesta suomalaisessa yhteiskunnassa.

Rauhanpalkinto luovutetaan Pekka Haavistolle torstaina 22.10. eduskunnan kansalaisinfossa kello 9. Palkinnon luovutuksen yhteydessä käydään yleisölle avoin paneelikeskustelu aiheesta Missä on seuraava konflikti – ja miten se estetään? Haaviston lisäksi paneelissa ovat mukana kansanedustaja Ilkka Kantola ja Crisis Management Initiative CMI:n toiminnanjohtaja Tuija Talvitie.

SKR:n rauhanpalkinto on jaettu vuodesta 1982 alkaen. Aiemmin palkinnon ovat saaneet muun muassa Martti Ahtisaari, Suomen ekumeeninen neuvosto ja kirkollinen Changemaker –verkosto

Lista rauhanpalkinnon saajista

 

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)