Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Intia: Kristittyjä syrjitään ruoka-avun jakelussa

 

Intiassa ongelmat kasaantuvat: taistelu COVID-19 -virusta vastaan jatkuu, maan itäosaan on iskenyt vuosikymmenen pahin pyörremyrsky, pohjoiset osavaltiot kärsivät helleaallosta ja läntiset ja keskiset osat heinäsirkkojen invaasiosta.

Kristityille tilanne on vielä pahempi, koska heidät usein jätetään avustusten ulkopuolelle.

Kun hallitus ja kansalaisjärjestöt auttavat jakamalla ruokaa, kristityt usein sivuutetaan. ”Apu toimitetaan kylän kauppaan tai kyläkomitealle eikä ruokaa anneta kristityille, vaikka näillä olisi ruoka-apukortti,” kertoi Open Doorsin paikallinen kumppani, nimeä ei turvallisuussyistä kerrota.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Intia on 10. sijalla World Watch -listauksessa, maista, joissa kristittynä eläminen on vaikeinta. Jos asut kylässä suurten kaupunkien ulkopuolella, sinut voidaan sosiaalisesti eristää. Esimerkiksi tällä tavoin: kristityt eivät saa ostaa ruokaa tai hakea vettä kylän kaivosta, vaan heidän pitää etsiä ruokansa ja vetensä muualta. COVID-19 -rajoitukset ovat kuitenkin tehneet tämän mahdottomaksi, ja samalla vaarantaneet myös työllistymisen ja palkkatulot.

OD:n kumppanin kertoman mukaan paikallinen kyläkomitea  oli evännyt kristityltä perheeltä ruoka-avun sillä perusteella, että hinduasukkaiden mukaan perhe oli jo saanut apua ulkomaalaisilta. ”Todellisuudessa he olivat maatyöläisiä, olivat menettäneet tulonsa eikä heillä enää ollut mitään mahdollisuutta tulla toimeen.”

Eräässä toisessa kylässä  vammainen kristitty mies perheineen jätettiin saapuneen ruoka-avun ulkopuolelle. ”Heitä on syrjitty siitä lähtien, kun he tulivat uskoon. Kyläläiset eivät halua antaa heille ruokaa,” OD:n kumppani sanoi.

Open Doors pyrkii paikallisten seurakuntien kautta antamaan Intian vainotuille kristityille hätäapua, valmiuskoulutusta vainojen varalta ja lakineuvontaa. Koronaviruksen aiheuttaman eristystilanteen aikana järjestö on tehostanut elintarvikeapu- ja avustusohjelmiaan. Tähän mennessä noin 1000 perhettä on saanut elintärkeitä ruoka- ja muita tarvikkeita ainakin kuukauden ajaksi. Valmistelut ovat käynnissä vähintään 7000  muun perheen auttamiseksi.

’Isompi katastrofi’

Maanantaina 25.5. Intia astui kymmenen COVID-19 -viruksesta pahiten kärsineen maan joukkoon. Tuona päivänä (NDTV:n mukaan) maassa rekisteröitiin lähes 7000 uutta tartuntaa ja varmistettujen tartuntojen määrä nousi 138 000:een. Pian tämän jälkeen Amphan, suurin pyörremyrsky 10 vuoteen
iski yhteen suurimpien tartuntalukujen maakunnista, koillis-intialaiseen Länsi-Bengaliin. Pääkaupungissa Kolkatassa se tuhosi koteja, sai tiet tulvimaan ja katkaisi sähköt 14 miljoonalta ihmiseltä. Maakunnan pääministeri kertoi Intian lehdistölle, että pyörremyrsky oli ”jopa isompi katastrofi kuin COVID-19” [BBC].

FAKTOJA

  • Intia on World Watch -listan sijalla 10
  • kristittyjen vainoamisen pääsyynä on hindunationalismi: ”Vain hindu voi olla intialainen.” Muita syitä: heimojen ja etnisten ryhmien välinen vihamielisyys sekä diktatorinen vainoharhaisuus
  • väkiluku: 1,36 miljardia
  • uskonnot: kristittyjä 4,8%, hinduja 72,5%, muslimeja 14,4% ja etnisiä uskontoja 3,8%

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen