Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Pyörätuolipeli” testaa, selviäisitkö vammaisena kehitysmaassa

 

Suomen Lähetysseuran Tasaus-kampanjan nettipeli antaa käsityksen siitä, miten kehitysmaassa asuvan vammaisen lapsen koulumatka taittuu pyörätuolilla.

Tämän vuotinen Tasaus-kampanja kerää varoja muun muassa vammaisten koulunkäyntimahdollisuuksien parantamiseen kehitysmaissa. Kampanjan nettisivuilta löytyy myös peli, jonka tarkoitus on antaa jonkinlaista osviittaa siitä, miten vammaiseen suhtaudutaan kehitysmaassa.

Pelin tavoitteena on ohjata vammainen Xhiko 12 kilometrin matka kotoaan kouluun. Xhiko joutuu liikkumaan pyörätuolilla, joten matka on vaivalloinen. Matkalla tulee päättää esimerkiksi siitä, kannattaako käyttää oikoreittiä tai jäädä odottamaan bussia. Kustakin päätöksestä riippuen matka joko nopeutuu tai hidastuu.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

”Jokainen sentti vie lähemmäs koulua”

Tasaus-kampanjan taustalla oleva Suomen Lähetysseura tekee etsivää vammaistyötä ja tukee vammaisten lasten ja nuorten koulutusmahdollisuuksia Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

”Vammaisen lapsen koulutiellä on liikaa esteitä, ne pitää poistaa. Pelin tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus asettua kehitysmaalaisen vammaisen nuoren asemaan”, sanoo Tasaus-kampanjakoordinaattori Merja Lang.

 

Kokeile peliä tästä ja testaa, selviäisitkö koulunpenkille saakka.

Lähde: suomenlahetysseura.fi
Kuva: kuvankaappaus pelistä