Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Ylistys on harjoittelua ja Pyhän Hengen inspiraatiota”

 

Ylistyksenjohtaja David Lyle Morris vieraili vappuna Suomessa Urban Praise -äänitteen julkistamiskonsertissa. Suomalaisten rakastama muusikkoevankelista on käynyt Suomessa lähes vuosittain parin viime vuosikymmenen aikana. Seuraavan kerran häntä voi kuulla livenä elokuussa Helsingin Urbaani unelma -tapahtumassa.

Isossa-Britanniassa 15 vuotta asunut David Lyle Morris muutti muutama vuosi sitten juurilleen Uuteen-Seelantiin Skotlannista kotoisin olevan vaimonsa Lizin ja poikiensa kanssa. Muusikko on elämänsä aikana asunut eri puolilla maailmaa isänsä armeijauran takia. Vaikka paikat ovat vaihtuneet, niin musiikki on kuitenkin aina ollut osa Davidin elämää. Musiikki tuli uusseelantilaiselle veren perintönä walesilaisilta esi-isiltä.

Eri vivahteita ja vaikutteita Davidin akustiseen rokkiin on tarttunut niin Fijiltä kuin koulun kuorosta Isosta-Britanniasta. Oman bändin David perusti 14-vuotiaana lukiossa ja aloitti ammattimuusikon uran 25-vuotiaana valmistuttuaan insinööriksi yliopistosta ja tultuaan uskoon.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

David Lyle Morrisille syntyi tarve yhdistää elämänsä tärkeimmät asiat: evankeliumin kertominen ja musiikki. Hän alkoi tehdä yhteistyötä kansainvälisesti tunnettujen ylistyksenjohtajien Robin Markin, Graham Kendrickin ja Darlene Zschechin kanssa.

– Elämänmittainen tehtävä on ollut kasvaa ylistyksenjohtajaksi. Ylistyksen johtamista voisi verrata orkesterin johtamiseen. Johdan seurakuntaa laulamaan, rukoilemaan ja polvistumaan sen mukaan, mitä uskon Jumalan minulle puhuvan. Autan seurakuntaan Jumalayhteyteen. Vaikka kaikki suunnitellaan ja harjoitellaan etukäteen, niin jätän aina tilaa Pyhän Hengen inspiraatiolle, spontaanille toiminnalle, kertoo David.

Tällä hetkellä David Lyle Morris palvelee ylistyksenjohtajana Aucklandin anglikaanisessa kirkossa ja luennoi aiheesta Uuden-Seelannin seurakunnissa sekä kiertää maailmalla musiikkievankelistana. Hän toimii myös Restore Trust -järjestössään, jossa rohkaistaan Tyynenmeren saarten ja maurien nuoria jakamalla stipendejä heidän akateemiseen koulutukseensa.

– Jos edustamme Jumalaa, meidän tulee rakastaa köyhiä – evankelioimisen ja diakonian tulee kulkea käsi kädessä, perustelee David hyväntekeväisyystyötään.

Muusikko on julkaissut kymmenen omaa levyä. Tänä vuonna Helsingin koko perheen vapputapahtumassa julkaistiin Urban Praise -äänite. Urban Praise -kokoonpano koostuu uusseelantilaisen lisäksi Suur-Helsingin seurakunnan muusikoista, jotka soittivat Helsingissä Urbaani unelma tapahtumassa 2009.

Yhteistyö tiivistyi seuraavan syksyn aikana ja vuoden alussa Koskelan kirkossa nauhoitettiin live-konsertti. Äänitteellä soivat David Lyle Morrisin englanninkieliset kappaleet ja uudet suomalaiset ylistyslaulut. Eri kulttuureja ja äänimaisemia yhdistelevä äänite on tehty Urbaani unelman hengessä.

David Lyle Morris toimii jälleen tänä kesänä yhtenä ylistyksenjohtajana 25.-28.8. järjestettävässä pääkaupunkiseudun Urbaani unelma -tapahtumassa. Urbaani unelma on yhteiskristillinen tapahtuma, jonka tarkoituksena on kertoa rakastavasta Jumalasta sanoin ja teoin sekä kutsua ihmisiä yhteyteen hänen kanssaan. Eri puolilla Suomea järjestettävien Urbaani unelma -tapahtumien aikana sadat vapaaehtoiset toimivat lähialueensa asukkaiden parhaaksi erilaisissa palvelutempauksissa

Lue lisää:
David Lyle Morrisin kotisivut
Urbaani unelma

Kirsi Rostamon David Lyle Morrisin haastattelu lähetetään Radio Deissä torstaina 24.6 klo 22.30-24.00. Ohjelma on englanninkielinen.

 

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)