Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

”Vihreillä ripareilla” pohditaan kristinuskon suhdetta eläimiin

 

Miksi ihminen syö eläimiä? Mitä Raamatussa sanotaan eläinten kohtelusta? Muun muassa näiden kysymysten pohdintaan kannustaa Eläimet ja kristinusko -opetusmateriaali.

Ekoteologi Panu Pihkalan tekemässä materiaalissa pohditaan kristinuskoa suhteessa eläimiin eettisestä, raamatullisesta ja historiallisesta näkökulmasta. Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan opetusmateriaalin tarkoitus on ”herättää ja ravistella ajatuksia totutuista suhtautumistavoista eläimiin”.

Kirkon tiedotuskeskuksen mukaan ”materiaali ei tarjoa oikeita vastauksia, vaan toimii tukena aihepiirin pohtimisessa ja oman mielipiteen muodostamisessa”.

– Se lienee ensimmäinen aihepiiristä luotu materiaali kirkossamme, ainakin tässä mittakaavassa. Sitä voidaan käyttää rippikouluissa ja isostoiminnassa, kertoo Kirkkohallituksen rippikoulutyön asinatuntija Jarmo Kokkonen.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Eläimet ovat nuorille tärkeitä erityisesti silloin, kun ihmissuhteet ovat solmussa, ja keskusteluyhteys vanhempiin koetuksella. Oma lemmikki voi olla se, joka ainakaan ei koskaan hylkää.

– Rippikoulussa voidaan myös käsitellä vaikeita kysymyksiä, esimerkiksi ruoan tehotuotannon ongelmia tai eläinten hyvän ja asiallisen kohtelun kysymyksiä, Kokkonen lisää.

Eläimet ja kristinusko -materiaali on tehty osana Nuorten Keskuksen, Kirkkohallituksen ja WWF:n Vihreät riparit -hanketta. Hankkeen tarkoituksena on vahvistaa kristillistä ympäristökasvatusta ja ekoteologiaa rippikoulussa ja isostoiminnassa.

– Vihreitä ripareita oli viime vuonna yli 50, ja tänä vuonna toivottavasti yli 150. Tällöin tavoitamme vähintään 5000 riparilaista ja 1000 isosta, Kokkonen kertoo.

Eläimet ja kristinusko -materiaalia voi tilata joko Nuorten Keskuksesta tai jarmo.kokkonen@evl.fi. Materiaali on ilmaista ja se sisältää lehtisen ja tehtävämonisteen. Sähköinen materiaali löytyy kirkon Sakastin rippikoulusivuilta.

 
Artikkelibanneri perussanoma