Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

”Mosambikin äiti” Heidi Baker tulossa Suomeen

 

Heidi Baker Zimpeton lastenkeskuksessa. Kuva: Wunderbar7/Wikimedia Commons

Maailman tunnetuimpiin helluntailaisiin kuuluva Heidi Baker on tänä vuonna Nokia Mission Break Forth Finland -tapahtuman pääpuhuja. Tapahtuma järjestetään Tampere Areenalla helatorstaina 17. toukokuuta. Heidi Baker on Iris Ministries järjestön johtaja. Hän työskentelee miehensä Rollandin kanssa Mosambikissa orpolasten ja vähäosaisten parissa. Erityisesti hänet tunnetaan parantamisihmeistä.

Christianity Today (CT) -lehti kertoi toukokuun numeron laajassa artikkelissaan Heidi Bakerin toiminnasta Mosambikissa. Bakeri kertoo lehdessä, että viime vuosien aikana kaikki Chiuren kylän kuurot ovat parantuneet rukouksen kautta vammastaan. Rammat ja sokeat ovat myös parantuneet ja jopa kuolleiden on sanottu heräävän eloon. Bakerin työn tuloksena myös seurakuntia on syntynyt kovaa vauhtia.

CT:n toimittaja Tim Stafford seurasi paikanpäältä noin 12-vuotiaan Antonio-pojan parantumista. Pojan kerrottiin olevan kuuro, mutta Baker rukoili hänen puolestaan ja poika alkoi toistaa Bakerin lausumia sanoja. ”Oliko se ihme?”, Stafford kysyy. ”Ellet tunne Antioniota ennen ja jälkeen, et voi sanoa varmasti. Baker ei epäile, eikä kukaan muukaan näytä epäilevän”, Stafford kirjoittaa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Heidi Bakerin mies Rolland Baker kertoo samassa CT:n artikkelissa Iris Ministeriesin neljästä erityispiirteistä, joita ovat Jumalan rakastava kokeminen, ihmeet normaalina osana kristityn elämää, köyhien ja heikkojen luokse menemisen tärkeys sekä valmius kohdata kärsimykset.

Heidi ja Rolland Baker ovat myös saaneet osakseen kritiikkiä, muun muassa yhteyksistään niin sanottuun Toronton herätykseen, jossa ihmisissä ilmenee hallitsematonta naurua, vapinaa, kaatumisia ja eläinten ääniä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie