Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kyösti Kakkonen: Helatorstaita tulee viettää säästösyistä sunnuntaina

 

Kyösti Kakkosen mielestä Suomella ei ole varaa nykyisiin kirkkopyhiin.

Liikemies Kyösti Kakkonen haluaa siirtää keskelle viikkoa osuvat kirkolliset juhlapyhät viikonloppuihin. Helatorstai voisi Kakkosen mukaan olla yhtä hyvin sunnuntaina. Korkeintaan joulun ajankohdan liikemies säilyttäisi nykyisellään.

Joensuulainen liikemies Kyösti Kakkonen on esittänyt kristillisten juhlapyhien karsimista tai siirtämistä viikonvaihteeseen äskettäin sekä Taloussanomien että Yle TV1:n haastatteluissa. Miljonäärin mukaan Suomen kansantaloudella ei ole varaa viettää pyhäpäiviä keskellä viikkoa. Myös vappu joutaisi Kakkosen mukaan takaisin tavalliseksi työpäiväksi.

– Vapun viettoa olisi syytä pohtia, koska vappuhan on työn juhlaa. Miksi emme sitten oikeasti viettäisi sitä työn merkeissä? kysyi Kakkonen vieraillessaan Pasilassa Arto Nybergin haastateltavana.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Kirkkopyhät ja eri uskontojen tarpeet ovat todella kalliita yrityksille, Tokmannin perustajana ja hallituksen puheenjohtajana sekä usean yrityksen toimitusjohtajana vaikuttava Kakkonen vaikeroi Taloussanomien haastattelussa.

Kakkosen mielestä suomalaiset ovat laiskoja ja mukavuudenhaluisia. Hän vaatii suomalaisia pysymään topakammin töissä ja tekemään pitempää päivää.

Ay-liike raivoissaan

Liikemiesvaikuttajan linjaukset ovat saaneet ammattiyhdistysliikkeen johtajat raivon partaalle. Palvelualojen ammattiliiton PAMin 1. varapuheenjohtaja Jaana Ylitalo ymmärtää Kakkosen huolen kansantalouden kilpailukyvyn säilyttämisestä, mutta ei lämpene ajatukselle, että tehokkuus revitään palkansaajien selkänahasta.

– On selvää, että väestörakenteen muutos ja julkisen talouden tila haastaa pohtimaan tapoja, jolla työn määrää saadaan yhteiskunnassa lisättyä. Keinoissa on kuitenkin ollut eroja. Erityisesti työnantajapuolella halutaan usein käyttää keppiä porkkanan sijaan.

Ylitalon mukaan yhteiskunnan ja myös liike-elämän edustajien tulisi kantaa vastuuta myös perheiden jaksamisesta ja hyvinvoinnista, mitä kirkollisten juhlapyhien pyyhkäisy kalenterista ei edistäisi.

Liikemies Kyösti Kakkonen ja Pamin 1. varapuheenjohtaja Jaana Ylitalo väittelevät kirkollisten juhlapyhien asemasta Radio Dein Viikon debatissa keskiviikkona 16.5. klo 9-10. Uusinta klo 13-14 ja sunnuntaina 20.5. klo 20-21.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)