Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Victoria Milan – pettämisrintamalla ei mitään uutta

 

Victoria Milan -sivusto on nyt avattu Suomessa. ”Elvytä intohimosi – hanki salasuhde”, sivuston slogan ehdottaa.

”Elätkö yksitoikkoisessa ja rakkaudettomassa avioliitossa? Kaipaatko ihastumisen ja intohimon taianomaista tunnetta? Jännitystä? Läheisyyttä? Victoria Milan saa sinut heräämään taas eloon! Muista, että elät vain kerran…”

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

Kuinka inhimillistä, kuinka koskettavaa, kuinka totta. Elämä voi muuttua: mihin suuntaan, on sitten eri kysymys.

Aikamme suurin huuto on kutkuttavan toden tuntuinen: sinun onnesi on jossain muualla, jonkun toisen kanssa. Tai ei ehkä arkionni, mutta se ihana, kaivattu loma omasta elämästä kylläkin (käsittelin aihetta blogissa aiemmin, täällä).

Muutama havainto.

1) Sivustolla on eroteltu profiiliparametrinä naimisissa olevat muista, ”parisuhteessa” elävistä. Ihan mielenkiintoinen, hienoiseen konservatismiin vivahtava veto liberaalissa Pohjolassa 2000-luvulla. Tai ehkä kyse on siitä, että avioituneet, usein lapsiperheelliset ihmiset eivät aiheuta riesaa jälkeenpäin.

2) Todennäköisesti moni rekisteröityy testatakseen, onko kysyntää, ei pettääkseen. No onhan se kiva tietää, jos joku muukin kuin oma puoliso pitää nättinä tai komeana, joo. Sivustolla mainostetaan flirttailumahdollisuutta.

Koskaan en ole ymmärtänyt, miten flirttailu netissä muka toimii. Ongelma on se, että toisin kuin elävän elämän flirtissä, mukana ei ole ilmeitä, eleitä eikä äänenpainoja. Netissä pitää sanoa suoraan, vääntää rautalangasta. ”Moi Anssi, olet aika ihana”, ”Olen tässä viime aikoina ajatellut sinua, tai meitä..”. Paitsi että tällainen ei edes olisi mitään flirttailua, vaan suoraa ehdottelua.

3) Yhtään en ihmettelisi, jos sivusto olisi kanava ammattimaiselle paritukselle. Suurin osa Victoria Milanin rekisteröityneistä jäsenistä Norjassa ja Ruotsissa on miehiä. Asiakaskunta on siis saatu kokoon.
Treffeille saattaa tulla henkilö, jonka ulkoasu ei ihan vastaa profiilin hehkeänä säilynyttä nuorehkoa perheenäitiä. Habitus ei anna viestiä sitoutumisesta. Nimettömässä ei näy sormuksia, tai sormuksien jälkeä. Puheen aksenttikin saattaa olla vähän muuta kuin mitä odotettiin. ”Niin, tämä olisi kyllä maksullinen hetki.. jos ymmärrät”.

Sivustolla luvataan pontevia toimia ”epäilyttävien toimintojen” karsimiseksi. ”Ammattitaitoiset websuunnittelijamme harjoittavat jatkuvaa valvontaa turvallisuutesi ja yksityisyytesi takaamiseksi. Kaikki jäsenet voivat tehdä ilmoituksia mielestään epäilyttävistä toiminnoista ja profiileista.” Eli suomeksi: kaupankäyntiä on ollut.

Erilaisia suorasukaisia treffipalstoja on ollut niin kauan kuin internet on ollut olemassa. Se, että muka nyt ensi kertaa myös naimisissa oleville avautuisi mahdollisuus pettämiseen, on silkkaa sievistelyä ja markkinointipuhetta. Kuten sivuston esittelyosassa sanotaan. ”Kansainvälisten tutkimusten mukaan noin 30% jäsenistä perinteisillä deittisivuilla on todellisuudessa naimisissa tai parisuhteessa”.

Ehkä käsittämättömin detaili sivustolla on esittelyosion hehkutus, ”toisin kuin monet muut deittisivut, joiden etusivuilla komeilevat valokuvamallimaiset ”jäsenet” (houkutellakseen sinut mukaan), sallimme jäsenyyden vain niille, jotka ovat tosissaan ja joihin voit samaistua.” Sivuston etusivulla vaihtuvat kuvat ovat kuitenkin kuin alusvaatemainoksista.

Pettämisrintamalla ei mitään uutta. Pettamistä hehkuttavien sivustojen rintamalla ei mitään uutta.

Vähän sama tilanne kuin pikavippifirmojen kanssa, jotka eivät enää tarjoa tökerösti tekstarivippejä vaan ”arkielämän rahoitusratkaisuja”. Sama sisältö, pakkaus vaan vaihtuu.