Vastaanota Jeesus riemulla ja suurella ilolla

 
Vastaanota Jeesus riemulla ja suurella ilolla, kirjoittanut Mari-Anna Stålnacke
Niels Larsen Stevns/Wikipedia

Tänään rakastuin Sakkeukseen. Totta kai olen lukenut/kuullut tarinan Sakkeuksesta monta monituisen kertaa ja aina arvostanut sitä. Mutta tänään haluan elää kuin Sakkeus. Haluan etsiä Jeesusta yhtä intohimoisesti kuin Sakkeus ja haluan vastaanottaa Jeesuksen yhtä suurella riemulla ja ilolla kuin Sakkeus.

Jeesus jatkoi matkaa ja kulki Jerikon halki. Kaupungissa asui mies, jonka nimi oli Sakkeus. Hän oli tullimiesten johtaja ja hyvin rikas. Sakkeus yritti päästä näkemään Jeesuksen, mutta pienikokoisena hän ei nähnyt mitään väkijoukon takaa. Niinpä hän juoksi muiden edelle ja kiipesi sykomoripuuhun nähdäkseen Jeesuksen, koska tiesi tämän kulkevan sitä kautta. Kun Jeesus tuli kohdalle, hän nosti katseensa ja sanoi: »Sakkeus, tule kiireesti alas. Minun pitää majoittua tänään sinun taloosi.»

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Sakkeus laskeutui kiireesti ja toivotti Jeesuksen riemuissaan tervetulleeksi. Kaikki, jotka näkivät tämän, sanoivat paheksuen: »Meni sitten majoittumaan syntisen miehen luokse.» Mutta Sakkeus astui esiin ja sanoi: »Herra, minä annan puolet omaisuudestani köyhille. Jos olen kiristänyt joltakulta ylimääräistä, maksan sen takaisin nelinkertaisesti.» Jeesus sanoi: »Tänään tämän talon väki on pelastunut. Onhan Sakkeuskin Abrahamin jälkeläinen. Ihmisen Poika tuli etsimään ja pelastamaan nimenomaan sen, joka on kateissa.» (Luukas 19:1-9)

Vastaanota Jeesus …

Ensinnäkin, rajoitteistasi huolimatta, etsi Jeesusta kokosydämisesti. Sakkeus oli lyhyt, joten hän kiipesi puuhun nähdäkseen Jeesuksen. Joten tee mitä tahansa sinun täytyykin nähdäksesi Jeesuksen, tavataksesi hänet. Se on sen arvoista.

Iloitkoot kaikki, jotka etsivät Herraa! Ps. 105:3

Toiseksi, kun Jeesus kutsuu sinua (ja hän kyllä kutsuu sinua jatkuvasti, kuuntele herkällä korvalla), vastaanota Jeesus riemulla ja suurella ilolla. Toivota Jeesus avosylin tervetulleeksi elämääsi. Ja jos et vielä tunne iloa ja riemua, toivota hänet tervetulleeksi joka tapauksessa. Sillä Jeesus tuo rauhan ja ilon tullessaan.

… riemulla ja suurella ilolla

Onhan se aika uskomatonta – kuitenkin totta – että Jeesus haluaa viettää aikaa kanssamme. Me olemme todella onnekkaita ja suuresti siunattuja, että hän rakastaa meitä sellaisena kuin olemme. Mutta hänellä on hyvä suunnitelma meidän varallemme. Jeesus haluaa uudistaa meidät sisältä ja ulkoa. Toivottavasti vastaanotamme hänet niin kuin Sakkeus teki.

Muuttakaa siis mielenne ja kääntykää. Silloin syntinne pyyhitään pois ja Herra antaa virkistävien aikojen tulla. (Ap.t.3:19-20a)

Katukaamme syntejämme ja kääntykäämme Jumalan puoleen ja etsikäämme hänen tahtoaan elämällemme (se on joka tapauksessa parasta, mitä voi meille tapahtua), jotta virkistävät ajat voivat tulla. Ja sitähän me kaikki haluamme, eikö totta? Joten ei viivytellä, vaan juostaan Jeesuksen luo niin kuin Sakkeus. Ja vastaanotetaan Jeesus riemulla ja suurella ilolla.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.