Seireenin kutsu

 

Meidän perheessä rakennetaan ja remontoidaan tiiviiseen tahtiin, ja puutavaran ja muiden tarvikkeiden lastaamisesta ja kuljettamisesta on tullut tuttua puuhaa. Niin tuttua, että luulisi minunkin jo muistavan, mitä siinä yhteydessä kannattaa tehdä ja mitä ei.

Mutta enkös vaan taas kesällä nostanut ja laskenut painavan taakan väärässä asennossa. Seurauksena jumiin mennyt selkä ja päässä nakuttava syyllisyys siitä, että olen laiminlyönyt lihaskunnon harjoittamisen ja sain sen nyt karvaasti tuntea nahoissani.

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Ja kuitenkin, minullahan on voimisteluohjelma keskivartalon lihasten vahvistamiseksi, ja hyvä ohjelma onkin. Siinä se on, vaatekaapin ovessa, miniäni kauniisti kuvittamana ja selkeästi ohjeistamana. Sopivasti peilin vieressä, niin että voin tarkkailla itseäni, kun suoritan liikkeitä ja varmistaa, että teen ne oikein. Siinähän se on ollut jo useamman vuoden.

Arvatkaa, montako kertaa tuota voimisteluohjelmaa on tullut tehtyä?

Kun vastakkain asettuvat sohvalla löhöily ja ruumiinkulttuurin harjoittaminen, sohvan seireenin kutsu on korvissani vastustamaton. Ja jälleen kerran käy niin, että saan poimia itsekurini muruset sohvatyynyjen välistä yhdessä popcornien ja perunalastujen murusten kanssa.

Alan vakaasti kallistua uskomaan niitä johtajuuden asiantuntijoita, jotka sanovat, että jokaisen johtajan vaikein johtajuushaaste on itsensä johtaminen. On osattava johtaa itseään, ennen kuin voi johtaa ketään toista.

Itsensä johtamiseen kuuluu olennaisena osana itsekurin harjoittaminen. Siihen viittasi apostoli Paavalikin urheilumaailmaan sijoittuvalla kielikuvallaan, jossa hän kertoo kohdistavansa iskut omaan ruumiiseensa ja pakottavansa sen tottelemaan, ”jottei itseäni lopulta hylättäisi, minua, joka olen kutsunut muita kilpailuun” (1Kor 9: 27).

Yksi itsensä johtamisen oivallinen apuväline on Global Leadership Summit eli GLS-johtajuuskonferenssi. Reilut kymmenen vuotta olen ollut sen vaikutuspiirissä, ja se on tehnyt hyvää. Olisipa hienoa, jos voisin tulla tämän vuoden GLS:stä varustettuna sellaisella annoksella itsekuria, että sohvan seireenin kutsu kaikuisi sen jälkeen kuuroille korville!

Ihan yksin en siihen taida kuitenkaan pystyä. Tarusankari Odysseus pyysi miehistöään sitomaan hänet kiinni laivan mastoon, koska tiesi, että ei olisi muuten pystynyt vastustamaan seireenien kutsua. Mekin tarvitsemme toisia rohkaisemaan ja kannustamaan meitä hyviin päätöksiin ja myös pysymään niissä. GLS-konferenssiin kannattaakin lähteä porukalla ja jatkaa sen jälkeen siellä käynnistyneitä prosesseja yhdessä, Paavalin hyvää ohjetta noudattaen: Ojennetaan kurittomia, rohkaistaan arkoja, tuetaan heikkoja ja ollaan kaikkia kohtaan kärsivällisiä (1 Tess 5:14).

Vahvistetaan näin yhdessä tahtoamme hyvään muutokseen. Eikä unohdeta niitä keskivartalon lihaksiakaan.

GLS-johtajuuskonferenssit  Tampereella ja Seinäjoella 8. – 9.11.  ja Helsingissä 22. – 23.11.

Lue lisää: glssuomi.fi.