Sama usko

 

Eikö olekin järkyttävää, että Israelin lapset uskoivat Jumalan voivan viedä heidät pois Egyptistä, mutta he eivät uskoneet Jumalan voivan viedä heidät luvattuun maahan? He olivat selvinneet kymmenestä yliluonnollisesta vitsauksesta. He olivat katsoneet kauhuissaan, miten kuolema vei kaikki Egyptin esikoislapset, eivätkä heidän lapsensa kuolleet. He olivat omin silmin todistaneet, miten Punainen meri halkesi ja kahden valtavan vesiseinän väliin syntyi kuiva tie – ja he kävelivät tuon tien läpi! Ja he näkivät, miten meri vyöryi heidän perässään tulevien faaraon joukkojen päälle hukuttaen nämä.

”Niin Herra pelasti Israelin sinä päivänä egyptiläisten käsistä, ja Israel näki egyptiläiset kuolleina meren rannalla. Ja Israel näki sen suuren teon, jonka Herra teki tuhotessaan egyptiläiset. Silloin kansa pelkäsi Herraa ja uskoi Herraan.” (2. Moos. 14:30-31, KR 33/38)

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Miten innoissaan koko Israel oli! He olivat pelastuneet! Vanha elämä oli mennyttä ja uusi elämä odotti. He tanssivat ilosta, ja odottivat innoissaan elämää kauniissa, levon täyttämässä luvatussa maassa.

”Sinä viet heidät perille ja istutat heidät vuorelle, joka on sinun perintöosasi, paikkaan, jonka sinä, Herra, olet asunnoksesi valmistanut, pyhäkköösi, Herra, jonka sinun kätesi ovat tehneet.” (2. Moos. 15:17)

Ja vain kuusi viikkoa myöhemmin kansa oli syvän epätoivon vallassa! He olivat surkeina, ihmeissään, pelokkaita ja valittavat. He olivat jo unohtaneet Jumalan ihmeitä tekevän voiman.

” – – toisen kuun viidentenätoista päivänä siitä, kun he olivat lähteneet Egyptin maasta – –  koko Israelin kansa napisi Moosesta ja Aaronia vastaan erämaassa;  ja israelilaiset sanoivat heille: ”Jospa olisimme saaneet surmamme Herran kädestä Egyptin maassa.” ( 2. Moos. 16:1-3)

Seuraavien kuukausien aikana tämä sama kansa epäili Jumalaa kymmenessä eri tilanteessa.

Jeesus sanoi: ”Älä pelkää, sinä piskuinen lauma; sillä teidän Isänne on nähnyt hyväksi antaa teille valtakunnan.” (Luuk. 12:32)

Jumala haluaa antaa minulle valtakunnan? Missä se on?

”Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla, eikä voida sanoa: ’Katso, täällä se on’, tahi: ’Tuolla’; sillä katso, Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä”. (Luuk. 17:20-21) Se on jotain, mitä omistat sisälläsi. Se on vapaa elämä!

”Ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.” (Room. 14:17)