Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Rakentava rakkaus

 
Rakentava rakkaus
Tim Marshall/unsplash

Ystävänpäivän aikaan tuntuu olevan rakkautta ilmassa. Ja se on hieno juttu. Kuitenkin romanttisen rakkauden korostamisessa on vaarana se, että ajattelemme vain sen tekeävän elämästämme antoisan ja mielekkään. Meidän ei kuitenkaan pitäisi koskaan asettaa tällaisia vaatimuksia yhdellekään ihmiselle. Sillä he eivät pysty siihen. Vain Jumala pystyy. Ja siksi vain jumalallinen rakkaus on rakentavaa rakkautta.

Jumalan rakkaus on aivan erityistä, hän rakastaa meidän rujoa puoltammekin. Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä (Room. 5:8). Hän avasi meille mahdollisuuden tulla pelastetuiksi yksin armosta. Mutta ei edes tämä kerro kaikkea Jumalan rakkaudesta.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. (Ef. 2:10)

Rakentava rakkaus

Jumala on luonut meidät Jeesuksen yhteyteen tekemään hyviä tekoja. Vasta silloin koemme suurinta mahdollista mielihyvää ja mielekkyyttä. Jumala haluaa meidän olevan aivan kokonaan onnellisia ja siunattuja. Siksi hän ei jätä meitä omiin oloihimme, vaan kutsuu meidät mukaan työhönsä. Ja se antaa meille tarkoituksen ja merkityksen. Jopa nämä hyvät teot on ennalta meille valmistettuja, jotta me voisimme kokea suurta mielekkyyttä elämässämme.

Tätä on rakentava rakkaus. Se ei etsi omaa etuaan, vaan haluaa toisen parasta. Vain Kristus voi antaa meille, mitä halajamme. Yksikään mies tai nainen ei pysty siihen. Vain Kristus on täydellinen. Ja vain Kristus pystyy rakentavasti tukemaan meitä niin, että voimme kasvaa sellaiseksi kuin meidät on tarkoitettu. Joten älä epäröi antautumista Kristukselle. Jeesus voi tehdä hyväksesi paljon enemmän kuin sinä itse – tai romanttinen rakkaus – pystyisi. Joten antaudu rakentavalle rakkaudelle.

Osa kirjoitusta, joka on julkaistu Armoa Arkeesi -sivustolla.