Pimeydestä valoon

 

Mitä se vaatii, että uskallamme päästää irti surkeista syyllisyyden, pelon ja masennuksen täyttämistä elämistämme? Mitä se vaatii, että näemme millaisen elämän Jumala on meitä varten varannut?

Paavali sanoi: ”- – kiittäen Isää, joka on tehnyt teidät soveliaiksi olemaan osalliset siitä perinnöstä, mikä pyhillä on valkeudessa – -”  (Kol. 1:12)

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Uskotko, että perintö kuuluu sinullekin? Haluatko olla vapaa, elää valkeudessa? Uskotko, että Jumala kyllä epätoivoisesti haluaa antaa sinulle tämän perinnön? Ota se sitten uskossa vastaan! Julista se omaksesi! Paavali on myös sanonut, että ”etkö ole jo kärsinyt tarpeeksi ja oppinut jo läksysi”. Toisin sanoen, ”etkö ole jo kyllästynyt elämään elämää, joka on täynnä pelkoa ja mielen kidutusta, etkö jo tiedä että on olemassa toinenkin tie?”

”Vanhurskas on elävä uskosta.” (Gal. 3:11) Yksinkertaisesti, luota ja usko siihen, mitä Jumala on luvannut tehdä puolestasi. Vapaa elämä, joka on täynnä vanhurskautta, iloa ja rauhaa Pyhässä Hengessä on lahja. Sen eteen ei voi tehdä mitään.

Suurimman ilon saa aikaan tieto, että et ole ”syyllinen” Jumalan edessä. Tiedät uskosi avaavan tien hänen eteensä, ja se saa aikaan ilon.

”Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt! Autuas se mies, jolle Herra ei lue syntiä!” (Room. 4:7-8)

Abramista tuli kansojen isä, koska hän uskoi Jumalan sanan. Hän olisi yhtä hyvin voinut epäillä ja menettää sen myötä kaiken.

”Jumalan lupausta hän ei epäuskossa epäillyt, vaan vahvistui uskossa, antaen kunnian Jumalalle,  ja oli täysin varma siitä, että minkä Jumala on luvannut, sen hän voi myös täyttää. – –  Mutta ei ainoastaan hänen tähtensä ole kirjoitettu, vaan myös meidän tähtemme, kun uskomme häneen, joka kuolleista herätti Jeesuksen, meidän Herramme.” (Room. 4:20-24)

Me uskomme, että hän antaa meille anteeksi pelastaakseen meidät; meidän tulee uskoa myös, että hän pitää meistä kiinni. Sama voima, joka pelastaa meidät, pitää meistä myös huolen! Usko, joka toi Kristuksen elämäämme, estää meitä myös lankeamasta uskosta.

”Koska me siis olemme uskosta vanhurskaiksi tulleet, niin meillä on rauha Jumalan kanssa meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta myös olemme uskossa saaneet pääsyn tähän armoon, jossa me nyt olemme, ja meidän kerskauksemme on Jumalan kirkkauden toivo.” (Room. 5:1-2)