Onko luominen harhaoppi?

 

 

ONKO LUOMINEN HARHAOPPI?

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Onko kreationismista muodostumassa ”uusi uskonto”? Vai onko ”uusi uskonto” teistinen evoluutio, jonka mukaan Jumala olisi askarrellut erilaisten eliöiden kanssa 3,5 miljardia vuotta saadakseen lopulta aikaan ihmisen? Darvinistinen evoluutio ei eroa mitenkään teistisestä evoluutiosta, missä luojalla on pelkkä takapirun rooli.

Jokainen tehköön itse omat johtopäätöksensä tarjolla olevan aineiston perusteella. Jumala kehottaa meitä oppimaan Hänen luomakunnastaan. Raamatun Sananlaskujen kirjassa (6:6-8) todetaan:

”Mene, laiska, muurahaisen tykö, katso sen menoja ja viisastu. Vaikka sillä ei ole ruhtinasta, ei päällysmiestä eikä hallitsijaa, se kuitenkin hankkii leipänsä kesä ja kokoaa varastoon ruokansa elonaikana”.

Nuoret ovat hylänneet raamatullisen uskon. Vastakääntyneitä ei tulvi seurakuntiin.  Nuorista miehistä jopa 90 prosenttia on hylännyt isiensä uskon. Alle 30 vuoden ikäisistä suomalaisista enää 15 % uskoo Raamatun Jumalaan. Luvut ovat samanlaisia muissakin länsimaissa.

Tämä luopumus on seurausta uusateistien julistustyöstä ja kirkon valitseman teistisen evoluution opettamisesta.

Teistisen evoluution julistaminen johtaa näin samaan tulokseen, sillä se ei ole kyennyt patoamaan nuorten ulosvirtausta kirkosta. Se ei vahvista Raamatun arvovaltaa. Miksi tätä ateistien tehokkainta ja ainoaa keinoa mitätöidä Jumala sitten julistetaan seurakunnissa? Näin tekemällä julistaja säästyy siltä pilkalta, mikä kohdistuu luonnossa havaittavan älykkään suunnittelun esille tuojiin.

Paras tapa vastata tähän haasteeseen on kyseenalaistaa evolutionistinen julistustyö. Tämä onnistuu luonnontieteellisen havaintoaineiston avulla. Uskon ei missään tapauksessa tarvitse olla sokeaa! Parempi argumentti voittakoon. On syytä ryhtyä ajattelemaan itse. Humpuuki on humpuukia vaikka sen esittäisi kuinka arvostettu auktoriteetti tahansa.

 Jos Jumalaa ei ole, miten uusateistit selittävät vaikkapa muurahaisten kekseliäisyyden ja ahkeruuden? Mitä on tämän nerokkaan järjestelmän takana, sattuma ja valinta vai suunnittelu? Katsotaan muurahaisten ahkeraa menoa ja viisastutaan!

Eräät termiitit kasvattavat sieniä ravinnokseen. Viljely vaatii tarkan ilmastoinnin, joka rakennetaan termiittikekoon. Keko on korkea ja luja kuin ”teräsbetonista tehty pilvenpiirtäjä”.  Lisäksi eräät muurahaiset torjuvat viljelystään uhkaavat taudinaiheuttajat. Ne käyttävät jopa antibioottien yhdistelmiä ja näin välttävät vastustuskyvyn ilmaantumista!

Termiitit rakentavat Zimbabwessa jättimäisiä jopa 7 metrin korkuisia kekoja, joiden sisällä ne kasvattavat sieniä pääasialliseksi ravinnokseen. Sieni vaatii täsmällisen +30 Celsiusasteen lämpötilan. Lämpötila keon ulkopuolella vaihtelee +2 asteesta öisin aina +40 asteeseen päivisin. Termiitit saavuttavat tämän hämmästyttävän lämmönsäätelytuloksen siten, että ne vuorokauden ympäri jatkuvasti avaavat ja sulkevat kaikkialla keossa olevia lämpöä tallentavia tai lämpötilaa jäähdyttäviä ilmakanavia. Riittävän ilman kosteuden ne saavat kaivamalla keon alle kanavia maan kosteuteen asti. Järjestelmä muodostuu huolellisesti säädetyistä konvektio – ilmavirroista. Tuloilma saadaan keon alaosasta, se johdetaan mutaseinäisiin kanaviin ja ylös keon huippuun kanavaa pitkin. Ahkerat termiitit kaivavat taukoamatta uusia ilmastointikanavia ja tukkivat vanhoja säädelläkseen lämpötilaa. Mutta ei tässä vielä kaikki!

 Muurahaisen sisällä on maailman hienoin bioenergian jalostuslaitos

Termiitin suoli on millimetrin mittainen. Se muistuttaa kemiallista puunjalostustehdasta. Jotta termiitit pysyisivät hengissä puuta syömällä, ne tarvitsevat mikrobien apua. Niiden suoli on monimutkainen biokemian tuotteita valmistava tehdas. Se on hienompi kuin sellutehdas, mutta vain millimetrin mittainen! Suolessa on kolme prosessointiosastoa. Ensi osasto on kuin ’tehosekoitin’. Se on lihasmaha missä puukuituja pyöritellään. Keskimmäisessä osastossa seokseen lisätään sulatusentsyymejä ja otetaan talteen liuenneet ravinteet. Viimeisessä osastossa ravinteiden sulatus ja lopullinen talteenotto jatkuu. Siellä hapetonta ympäristöä edellyttävät bakteerit hajottavat selluloosaa ja saavat ne käymään rasvoiksi, jotka termiitti ottaa talteen. Termiitin suoli muistuttaakin lehmän suolta. Happamuus termiitin millimetrin mittaisen suolen eri osastojen välillä voi vaihdella suuresti. Ensi osasto on hyvin emäksinen ja tämä on välttämätöntä entsyymien toiminnalle ja valkuaisaineiden talteenotolle. Happamuuden säätely riippuu kuitenkin käytetystä ravinnosta. Termiitit ylläpitävät samalla kasvupaikkansa maaperän hedelmällisyyttä ja antavat suojapaikan ja ravinnon monille eliöille. Suolen mikrobit antavat termiiteille niiden tarvitsemaa typpeä ja energiansaanti olisi mahdotonta ilman niitä. Ilman tätä yhteistyötä, kummatkaan eivät selviäisi hengissä. Termiitin millimetrin mittainen suoli on eräs kaikkein monimutkaisimmista mikrobiyhteisöistä ja siellä on paljon erilaisia bakteereita, arkkibakteereita ja aitotumallisia. Niitä tarvitaan tämän kemiallisen puunjalostustehtaan eri osastoilla muun muassa hajottamiseen, kierrättämiseen, happamuuden säätelyyn, typen talteenottoon käymistapahtumaan ja metaanin tuotantoon. Nämä mikrobit tekevät samalla myös välttämätöntä keskinäistä yhteistyötä, joka yleensä hyödyttää molempia. Nykyään niitä tutkitaan mahdollisina tulevaisuuden biopolttoaineiden tuottajina. Selluloosa muutetaan sokereiksi, jotka käytetään alkoholiksi. Termiitit ovatkin ”maailman parhaita biokonverttoreita”. Niistä etsitään ihanteellisinta energiaa tuottavaa eliötä.

 Miten termiittien ilmastoitu pilvenpiirtäjä pysyy pystyssä?

Keko on korkea ja vankkarakenteinen. Mistä on peräisin se ”teräsbetoni”, joka pitää tämän pilvenpiirtäjän pystyssä. Se tuotetaan yllä kuvatussa maailman parhaassa biotuotteiden muuntolaitoksessa. Termiitin syömästä puusta on käytetty hyväksi selluloosa mutta ei sitä viidesosaa puusta, joka on ligniiniä. Sitä eivät bakteerit tai muutkaan termiitin suolen mikrobit pysty hajottamaan.

Termiitti ulostaa tämän ligniinin, joka kovettuu kekoa koossapitäväksi sementiksi. Luojan nerokkuutta kuvaa, että hän on suunnitellut puiden rakenteen tällä tavoin, sillä luonnossa lahoavasta puusta hitaasti hajoava ligniini muodostaa myös sen kasvualustan, humuksen, jota ilman meillä ei olisi metsiä. Ligniinin olemassaolo osoittaa, että evoluutio ei ole totta. Jos se olisi totta, miksi bakteerit eivät olisi pystyneet ”500 miljoonan” vuoden kuluessa kehittämään entsyymejä millä ne olisivat syöneet tämän ”ilmaisen lounaan”?

Termiittien ilmastointijärjestelmän nerokkuutta ovat insinöörit jo kopioineet Zimbabwen Eastgate -keskuksessa. Eastgate -keskuksen, pääosin betonista tehty, ilmastointijärjestelmä toimii samaan tapaan. Ulkoa keskukseen tuleva ilma joko lämmitetään tai jäähdytetään rakennuksen massaa hyväksi käyttäen, riippuen siitä kumpi on lämpimämpi, rakennuksen betoni vai ilma. Tuloilma johdetaan sitten rakennuksen eri kerroksiin ja toimistoihin ja sen jälkeen kanavia pitkin rakennuksen katolle. Rakennuskompleksi muodostuu tämän lisäksi kahdesta eri rakennuksesta joita erottaa tyhjä tila, joka on katettu lasilla ja avoin paikallisille ilmavirroille. Ensimmäisessä kerroksessa olevat tuulettimet imevät jatkuvasti ilmaa tästä avoimesta tilasta. Ilma työnnetään tämän jälkeen pystysuoriin kanaviin, jotka sijaitsevat kummankin rakennuksen keskellä olevassa ”selkärangassa”. Tämä raikas ilma korvaa tunkkaisen ilman joka poistuu joka kerroksen laipiossa olevien poistokanavien kautta. Lopulta se liittyy pystysuoriin poistoilmakanaviin, joiden kautta se lopullisesti poistuu rakennuksista.

Eastgate -keskus kuluttaa yli 90 prosenttia vähemmän energiaa kuin tavanomainen, vastaavan kokoinen rakennus kuluttaisi. Lähes kolme miljoonaa euroa säästyi lisäksi sen takia, ettei ilmastointilaitteita tarvinnut asentaa. Ekologisesti parempi ja ilmastoa säästävä ratkaisu mahdollisti myös 20 % ympäristön rakennuksia edullisemman vuokratason.  Kuka olisi voinut arvata, että termiittien rakenteiden käyttöönotto mahdollistaisi sekä mielekkään ilmastointijärjestelmän että mahdollisimman kustannustehokkaan keinon selvitä haastavassa ympäristössä

Eräät sieniä viljelevät muurahaiset elävät lisäksi symbioosissa bakteerien kanssa, jotka tuottavat sieniä uhkaavien tautien torjunta-aineita. Kyseessä ei ole vain yksi antibiootti vaan nämä symbioottiset bakteerit voivat tuottaa useita itautien torjunnassa käyttökelpoisia torjunta-aineita, muun muassa nystatiinin kaltaisia antibiootteja, joita jo kehitellään myös ihmislääkkeiksi.

Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälaisen evoluutiotarinan evolutionistit sepittävät termiittien insinööritaidoista, kemian tehtaasta ja antibioottiyhdistelmien käytöstä ja kuulla myös mitä termiitit söivät toimivan ilmastoinnin ja tautien torjunta-aineiden ”evoluutiota” odoteltaessa. Meidän tulee haastaa suunnittelulle sokeat evolutionistit ja kysyä selityksiä. Kyllä sieltä aina joku tarina tulee, mutta onko se uskottava? Tarinat ovat tarinoita, kertoi ne sitten kuinka arvostettu ateistiprofessori tahansa. Tärkeintä on ajatella itse eikä uskoa ihmisjärkeilyyn, joka on aina osoittautunut virheelliseksi. Jumalan viisaus tulee kyllä Hänen teoissaan esiin. Sen havaitsemiseen ei tarvita mitään oppiarvoja!

Entä mitä Darwin sanoi teistisestä evoluutiosta? ”Sellainen näkemys, että sallimus olisi järjestänyt kaikki eliöiden muunnelmat, tekee luonnonvalinnasta täysin tarpeettoman, ja poistaa uusien lajien syntymekanismista kaiken tieteellisyyden. Jos tulisin vakuuttuneeksi, että tarvitsen tällaisia lisäperusteluja luonnonvalinnan ohjaamalle evoluutiolle, hylkäisin moisen roskana … pitäisin teoriaa luonnonvalinnasta täysin arvottomana, jos katsottaisiin, että se tarvitsee ihmeenomaista asioihin puuttumista missään polveutumisen vaiheessa.” Asia ei ole muuttunut miksikään ja on outoa, että eräät tahot käyttävät ateistien tehokkainta ja ainoata perustelua, millä he torjuvat Jumalan olemassaolon ja samalla luomisen, lankeemuksen ja lunastuksen.

Tänä päivänä voimme todeta, että Jumalan kehotus katsoa muurahaisia on perusteltu ja ajankohtainen. Ne opettavat meitä ja vahvistavat, että niiden nerokas Luoja aivan varmasti on olemassa!