Olemmeko alastomia apinoita?

Evoluutioteorian mukaan ihon kananlihalle meneminen todistaisi, että olemme kehittyneet simpanssin kanssa samasta karvaisesta eläimestä. Richard Dawkinsin mukaan kyky nostaa ”vähäiset” karvamme pystyyn olisi jäänne esi-isiltämme. Karvoja nostava koneisto olisi surkastuma, joka on jäänyt tarpeettomaksi evoluution myötä ja todistaisi vakuuttavasti kehityshistoriamme. Eilen (23.5.2017) saimme tosin kuulla, että uusi ”fossiililöytö mullistaa ihmisen kehityshistorian” http://www.hs.fi/tiede/art-2000005223159.html . Kreikasta esiin kaivettu, hammasmätää 7,5 miljoonaa vuotta uhmannut hammas, puraisi rikki kaiken alan kirjallisuuden. Varsinainen ihme on näin vanhaksi väitetty maakerros, sillä eroosio ohentaisi mantereita 4 kilometrin paksuudelta 7,5 vuosimiljoonassa!

Moderni tutkimus on osoittanut, että ihon kananlihalle meno ei ole jäänne apinankaltaisilta esi-isiltä,

Perheniemi Rohkaisun voima

vaan kyseessä on hyvin suunniteltu mekanismi, joka toimii automaattisesti voimakkaissa tunne-elämyksissä, kylmässä ja viileissä ilmavirroissa. Sen tarkoitus on vähentää lämmönhukkaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole jäänne karvaisilta esi-isiltä, kuten evolutionistit esittävät. He väittävät, että olemme ”alastomia apinoita” ja vähäisen karvoituksen vangitsema ilmamäärä on hyödytön. Väite on ongelmallinen siitä syystä, että me ”emme ole alastomia apinoita”.

Ihmisellä on yhtä paljon karvoja kuin apinoilla

Ne vain ovat paljon ohuempia ja lyhyempiä. Niillä on useita tärkeitä tehtäviä ja karvoja on lisäksi monenlaisia. Jo sikiön lanugo-karvoituksessa karvatuppien määrä on sama. Sikiö syö irtoavan lanugon ja tällä on merkitystä suolen toiminnan kannalta. Lanugon tärkeä tehtävä on myös ankkuroida vernix caseosa -niminen suojarasva sikiön iholle. Tämä suojelee sikiön herkkää ihoa sikiövedeltä. Ihminenhän ui sikiövedessä ”letkuissa teho-osastolla” yhdeksän kuukautta. Syntymähetkellä ”keinomunuaisesta, letkuruokinnasta ja hengityskoneesta” on siirryttävä ulkoilmaan muutamassa minuutissa. Anatomiset ja fysiologiset muutokset ovat mittavia ja hyvin suunniteltuja. Myös ihonhoitorasva vaihdetaan ihoöljyyn. Minkälaisten välivaiheiden kautta kaikki tämä mahtoi ”kehittyä”?

Sikiön iho maseroituisi ilman lanugokarvoitusta

Vernix caseosa on sekä syntymähetkellä tarvittava voiteluaine että tärkeä lämmönsäätelyn kannalta. Se estää veden haihtumista ja on tärkeä myös immuunijärjestelmän kannalta. Raskauden viimeisen kolmanneksen aikana iholle kasvaa vajaan kahden millimetrin mittainen velluskarva. Se toimii sekä lämpöeristeenä että viilentää. Vellus ei ulotu talirauhaseen muiden ihokarvojen tavoin. Ihokarvoja ei ole kämmenissä, jalkapohjissa eikä tietyillä genitaalialueilla. Kaikki on tarkasti suunniteltu. Kulmakarvat ja silmäripset ovat oikeilla paikoillaan. Ripsiä ei ole asennettu nenänpäähän.

Palovammat ja haavat paranevat,

kun uusi ihon pintasolukko vaeltaa paikalle karvatuppien syvyyksistä. Karvatupissa on kantasoluja, jotka osallistuvat uuden ihon rakentamiseen ja haava umpeutuu. Karvat eivät ole tarpeettomia surkastumia, vaan oleellisen tärkeitä.

Ihminen kommunikoi kehonsa kanssa,

kun ”kylmät väreet kulkevat selkäpiitä pitkin”. Ihokarvat ovat myös hyvin herkkä ja oleellinen osa tuntoaistia. Aistimus syntyy jo pelkästä karvan kosketuksesta, koska sen tyven ympärillä on hermopunos.

Torjutaanko lämmönhukkaa?

Ilma on hyvä lämmöneriste, mutta ihmisen karvat ovat ohuita ja lyhyitä. Kun iho menee kananlihalle, viisi miljoonaa karvoja kohottavaa lihasta jännittyy. Tämä tuottaa paljon lämpöä. Kyseessä ovat sileät lihakset, jotka yhdistävät karvatupen ihon tukikudokseen. Kun lämmön tuottoa tarvitaan enemmän, seuraava vaihe on muiden lihasten hytinä. Luoja on tietysti huolehtinut lämpimän säilymisestä muutenkin, sillä ihmisellä on ihonalainen rasvakerros.

Karvoja pystyyn nostavat lihakset toimivat ihoöljypumppuina

Ne puristavat talirauhasista öljyä karvatupen kautta iholle. Karvat torjuvat näiden öljykanavien tukkeutumista. Öljy on tärkeä ihon suoja. Se estää kuivumista, tulehduksia ja paleltumia. Iho on elimistön suurin elin. Sen kuollut pintasolukko tarvitsee öljyämistä, jotta mikrobit eivät pesiydy ihon halkeamiin. Ihon öljy tehostaa hikoilua kuumassa edistämällä tasaisempaa kosteuden haihtumista iholta. Ihon erittämä öljy muodostaa tärkeän suojakalvon, jota ei kannata poistaa saippualla päivittäin. Varsinkin atoopikon kannattaa käyttää saippuan asemesta hajusteettomia ja lisäaineettomia perusvoiteita.

Miehillä karvoja on enemmän

Miesten aineenvaihdunta on suurempaa ja he hikoilevat enemmän. Naiset poistavat karvoja sääristä, kainaloista, mutta monet myös intiimialueilta. Tästä voi seurata tulehduksia, jotka voivat aiheuttaa huomattaviakin komplikaatioita.

Mitä tiedepalstalla (HS 21.10.2016) todetaan karvoituksesta?

Kehitysbiologian professori vastaa viisivuotiaan Ronjan kysymykseen, miksi ihmisellä on tukka? Professori toteaa, että ”ihmisen keho oli aikoinaan lähes kokonaan karvainen … Kun ihmiset keksivät vaatteet … karvojen tarve väheni … Keho menettää kuitenkin paljon lämpöä pään kautta, joten hiuksilla on ollut myöhemminkin merkitystä ruumiinlämmön säätelyssä” (Ilmeisesti päähinettä ei siis ”keksitty” ja kaljujen päivät ovat pian luetut). Aikaisemmin professorit ovat arvelleet muun muassa, että ihminen olisi ollut jonkinlainen vesiapina ja se selittäisi ihon alaisen lämmittävän rasvakudoksen ja turkin tarpeettomuuden. Naisilla hiukset olisivat säilyneet, jotta vauvat olisivat välttyneet hukkumiselta tarttumalla niihin. Miesten kaljuuden toiset professorit sanovat johtuvan kehon kuumenemisen torjumisesta, kun saaliin perässä juostiin savannilla ja hikoilu olisi näin tehokkaampaa. Turkin puuttuminen olisi eräiden professorien mukaan luonnonvalinnan tulosta, koska siitä saataisiin etua, kun turkkiin pesiytyvät syöpäläiset eivät enää vaivaisi. Aiheesta lisää: https://www.youtube.com/watch?v=-p36iyVpeM8 .

Uusdarvinismi ei ole kokeellista tiedettä,

vaan parhaan jumalattoman sadun sepittämistä. Alkuliemestä Aadamiksi makroevoluutio on filosofiaa. Oppilaitoksissa ja tiedejulkaisuissa opetetaan pahaa aavistamattomille ihmisille tunnustuksellista ateismia tieteen valepuvussa. Biologian oppikirjat muuttuvat filosofian oppikirjoiksi, kun ne julistavat uusdarvinismia. Monet ”hurskaat sananjulistajat” eivät myöskään näytä ymmärtävän, että ihmiset luopuvat uskosta, kun kaikkivaltias Luoja syrjäytetään maailmankuvasta ja Hänen tilalleen otetaan ”ihmistä luodessaan” vajavaisia koekappaleita 4 miljardia vuotta tappanut ”luonnonvalitsija”. He haluavat olla ”akateemisesti hovikelpoisia” ja välttää Raamatun todesta ottaviin julistajiin automaattisesti kohdistuvaa pilkkaa ja apinoivat ateisteja maailmankuvakysymyksissä. Tällainen kahdella tuolilla istuminen ei vakuuta vilpittömästi totuutta etsiviä nuoria. Tilastot kertovat tämän ”hyväntahtoisen hölmöyden” lopputuloksen. Kolmekymppisistä nuoristamme enää 10 prosenttia pitää Jumalan Sanaa uskottavana.

Karvat ja ihon kanalihalle meno ovat tarpeellisia mekanismeja eivätkä jäänteitä evoluution varrelta

Kyseessä ei ole muisto ajoista, jolloin kylmettymistä torjuttiin tällaisella mekanismilla. Ihmisessä ei ole mitään muitakaan surkastumia. Emme ole kehittyneet myyttisestä alkusolusta. Tämä selviää kirurgian erikoislääkäri Mikko TuulirannanKoulubiologian analyysi” -nettikirjoista, joita voi lukea ilmaiseksi luominen.fi sivustolta: http://luominen.fi/koulubiologian-analyysi-osa-1 .