Marttyyrien äänen Hannu Lahtinen: Neuvottomat, mutta ei toivottomat

 
Hannu Lahtinen

”Elämä voi usein johtaa neuvottomiin tilanteisiin, mutta meidän kristittyjen toivo on Jeesuksessa Kristuksessa”, kirjoittaa Hannu Lahtinen. KUVA: Lahtisen albumi

”Elämä voi usein johtaa neuvottomiin tilanteisiin, mutta meidän kristittyjen toivo on Jeesuksessa Kristuksessa”, kirjoittaa Marttyyrien äänen toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen blogissaan.

Toinen korinttolaiskirje on Paavalin henkilökohtaisin meille jättämä kirjoitus. Siinä hän raottaa meille syvimpiä tuntojaan. Jumalan palvelijana, apostolina, hän ei säästynyt kivulta ja vaikeuksilta. ”En tahtonut pitää teitä tietämättöminä siitä ahdistuksesta, jossa olimme Aasiassa”, hän kirjoittaa.

Paavali ei halunnut luoda hyvän kristityn kulissia, jossa kaikki on aina hyvin ja elämä hymyilee. Rasitus oli yli voimien käyvää ja hän kertoi toivon hiipuvan. ”Olimme epätoivoisia hengestämmekin.” Selviänkö tästä enää? Selkeitä vastauksia ei ollut. ”Olimme neuvottomat, mutta emme toivottomat.” 

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Kaiken lohdutuksen Jumala

Puristuksessa ollessaan Paavalin kuva Jumalasta syveni. Hän on kai ken lohdutuksen Jumala. Hänen lohdutuksensa tuli todelliseksi, ja samalla Paavali koki, että voi saamallaan lohdutuksella auttaa muitakin vaikeuksiin joutuneita. Matkan varrella Paavalin väärä luottamus omaan itseensä alkoi karista. ”Ettemme luottaisi itseemme, vaan Jumalaan.” Me tarvitsemme Herraa enemmän kuin aavistammekaan. Paavalilta nousee kiitos Jumalalle. Herra ei hylkää eikä jätä, Hän on aina kanssamme. Ahdistuksessa fokus kirkastui. ”Häneen me olemme panneet toivomme.”

Hanookin perheen tarina

Tapaan työssäni paljon vainottuja kristittyjä. Hanookin perhe eli hyvää elämää Pakistanissa. Työpaikallaan Koraanin jakeita sisältävä seinäkalenteri tippui lattialle tuulettimen voimakkaan puhalluksen voimasta. Hanookia alettiin syyttää Koraanin häpäisemisestä, vaikka hän ei ollut edes paikalla kalenterin pudotessa.

Hanookin perhettä etsittiin tapettavaksi. He ovat nyt viettäneet paossa jo yli 10 vuotta sulloutuneena pieneen huoneeseen. Heillä on neljä aikuisuuden kynnyksellä olevaa lasta vailla mahdollisuutta käydä koulua, tehdä työtä tai käydä lääkärissä. Viha perhettä kohtaan ei ole laantunut. Paljastumisen pelko on todellinen. He ovat väsyneitä tilanteeseen, ja lisähuolta tuo yhden lapsen vakava sairaus.

Käydessäni tapaamassa heitä perheen luja usko kaikkien vaikeuksien keskellä veti minut sanattomaksi. Elämä voi usein johtaa neuvottomiin tilanteisiin, mutta meidän kristittyjen toivo on Jeesuksessa Kristuksessa.

Hannu Lahtinen
toiminnanjohtaja
Marttyyrien Ääni ry

Hannu Lahtisen hartauskirjoitus on julkaistu alun perin Radio Dein ystävien Aalloilla-lehdessä.