Myös minä uskon ja opetan, että Roomalaiskirjeen 1. luku on Jumalan sanaa

 

Mutta antaako valtiovalta enää minun uskoa ja opettaa näin? Kristityt ovat 2000 vuotta uskoneet siihen, että Raamattu on Jumalan sanaa. Kristinuskoa ei olisi olemassakaan ilman tätä uskoa. Rooman paavi uskoo näin, samoin ortodoksikirkon patriarkka, puhumattakaan nyt helluntaikirkon ja vapaakirkon saarnaajista. Ja jos uskomme itse kaikkivaltiaan Jumalan puhuvan meille Raamatussa, emme tietenkään voi ryhtyä kieltämään ja karsimaan hänen sanojaan.

Niin, Jumala ei hyväksy homoseksuaalisia suhteita. Mutta on paljon muutakin, mitä hän ei hyväksy seksuaalielämän alueella: esiaviollisia suhteita, avoliittoa, syrjähyppyjä, puolison vaihtamista ”uuteen rakkaaseen”, pornoa, prostituutiota – sanalla sanoen kaikkea sitä seksuaalisuutta, jota harjoitetaan yhden miehen ja yhden naisen välisen, elinikäisen avioliiton ulkopuolella. Jeesus leimasi jopa himokkaat mielikuvat synniksi, jos ne kohdistuvat johonkuhun muuhun kuin omaan puolisoon. Kuka meistä läpäisee nämä testit puhtain paperein?

Perheniemi neliöb. 21.11.-4.12. MJa

Raamattu onkin annettu meille siksi, että a) näkisimme olevamme syntisiä joka iikka – myös sinä, minä ja Päivi Räsänen, ja b) kääntyisimme Jeesuksen puoleen saadaksemme syntimme anteeksi ja päästäksemme taivaaseen.

Raamatussa ei kuitenkaan käsketä kohtelemaan huonosti niitä, jotka elävät vastoin sen opetuksia. Päinvastoin, kristityn on rakastettava jokaista lähimmäistään yhtä paljon kuin itseään. Niin Jeesus itse eli ja opetti. Hänhän suorastaan etsi ystävikseen niitä, jotka eivät olleet eläneet seksuaalielämäänsä Raamatun opetusten mukaisesti.

Päivi Räsänen ei ole yllyttänyt kohtelemaan homoseksuaalisen suuntautumisen omaavia ihmisiä huonosti. Hän ei ole käskenyt huudella heille, lähettää vihapostia tai harjoittaa fyysistä väkivaltaa. Hän on vain kertonut, mitä Raamattu homoseksualismista opettaa. Jos hänet siitä tuomitaan, siirtyy Suomi yhdellä iskulla niiden maiden joukkoon, joissa kristittyjä vainotaan heidän vakaumuksensa tähden.

Jos valtiovalta kieltää meiltä synnin ja armon julistamisen ja alkaa sanella meille, mitä kohtia Raamatusta saamme siteerata, meille ei jää muuta vaihtoehtoa kuin kärsiminen. Siinä tapauksessa jokaisen kristityn on oltava valmis menemään, ei vain poliisitutkintaan, vaan myös käräjille ja vankilaan vakaumuksensa tähden. Minä ilmoitan täten olevani siihen valmis.

Ennemmin tai myöhemmin joutuu jokaisen kristityn vakaumus koetteille, ja sitä pikemmin, mitä lähempänä Jeesuksen paluu on. Mitä enemmän annamme periksi, sitä enemmän meitä vaaditaan antamaan periksi. Näin lauloi uskonpuhdistajamme, kun häntä painostettiin luopumaan omasta vakaumuksestaan ja siitä totuudesta, jonka hän oli Raamatusta löytänyt:

Jos veis’ he henkemme,
osamme, onnemme,
ne heidän olkohon,
vaan meidän iät’ on
Jumalan valtakunta (VK 170:4).