Ihmisiä ja ilmiöitä: Venäjän hyökkäys karisti Timo Soinista EU-kriittisyyden: ”Ennen katsoin tahallaan sivuun, kun sopi agendaan vetää turpaan”

Kun into ohittaa järjen – vai oliko sittenkin kyse johdatuksesta

 

Toissapäivänä Suomeen levisi tieto neljän suomalaisen pidätyksestä Malesiassa. Syynä kristillisen materiaalin jakaminen julkisella paikalla. Suomalaisten epäillään aiheuttaneen epäharmoniaa, hajaannusta ja vihamielisiä tunteita. Yksi pidätetyistä on kansanedustaja Mika Niikon (PS) pitkäaikainen ystävä ja entinen vaalipäällikkö Timo Valtonen. Pahimmillaan nelikkoa voi uhata jopa viiden vuoden vankeustuomio.

Ulkoministeri Timo Soini antoi eilen tapahtuneesta lausunnon, jonka mukaan Suomen valtio ei voi puuttua toisen maan suvereniteettiin. Soini totesi, että kussakin maassa on oma lainsäädäntönsä, jonka mukaan tämän tapaiset asiat etenevät. Malesian laki kieltää muslimien evankelioinnin, vaikka maassa periaatteessa vallitseekin uskonnonvapaus.

Perheniemi neliöb. 1.9.- MJa

Vaikka Suomen valtio ei voisikaan puuttua Malesian mahdollisiin edessä oleviin oikeusprosesseihin, on olemassa valtakunta, jolla on valtuudet puuttua. Yhteyden tähän valtakuntaan saa rukoilemalla. Jumala on voimallinen auttamaan pulaan jääneitä suomalaisia. Rukouspyynnöt neljän vangitun suomalaisen puolesta ovatkin levinneet ympäri Suomea ja todennäköisesti myös maan rajojen ulkopuolelle.

Open Doorsin vuosittain julkaisema World Watch -lista seuraa kristittyjen uskonnonvapauden toteutumista eri puolilla maailmaa. Tämän vuoden alussa julkaistun listauksen kymmenen maan kärki on yhtä lukuun ottamatta muslimienemmistöisiä maita. Malesia on listalla sijalla 23.    

Yleensä ne muslimienemmistöiset maat, joissa on uskonnonvapaus kuten esimerkiksi Jordania, kieltävät kuitenkin ankarasti muslimien evankelioinnin. Uskoa saa, mutta kertominen kielletty. Näissä maissa kristittyjen tulisikin noudattaa erityistä varovaisuutta mitä tulee evankeliointiin ja kristillisen materiaalin jakamiseen. Tarvitaan viisautta, varovaisuutta ja etenkin rukousta. Toisinaan into voi ohittaa järjen. Joskus oma innokkuus voi saada oman ajatuksen kuulostamaan Jumalan johdatukselta. Turistina varsinkin, kun ei tarkalleen tunne paikallisia olosuhteita, voi olla kiusaus olla turhankin rohkea.

Toisaalta on myös tilanteita, joissa kristityt ovat noudattaneet varovaisuutta, olleet viisaita, rukoilleet ja silti joutuneet vangituiksi. Niissäkin tilanteissa Jumala on mukana ja on voimallinen auttamaan – tavalla tai toisella, ennemmin tai myöhemmin. Moni kristitty joutuu tässä maailmassa kokemaan vainoa ja vankeutta uskonsa tähden. Globaalisti uskonnonvapautta rajoitetaan koko ajan ja suoranaisten vainojen määrä kasvaa.

Jatketaan rukousta uskonnonvapauden, uskonsa tähden vainottujen ja etenkin Malesian nelikon puolesta.