Ylistäjiä kootaan verkostoon

 

Riitta Paajanen sai tuttavaltaan nipun värikkäitä kankaita

Hengen uudistus kirkossamme -yhdistys kokoaa Suomeen ylistäjien verkostoa. Tarkoitus on järjestää yhteisiä tapaamisia ja koulutustilaisuuksia. Seuraavaksi ylistäjät tapaavat elokuussa yhdistyksen kesäpäivillä Rovaniemellä.

Ylistäjien verkoston koordinaattori Maarit Peltomaa, Hollolan seurakunnan kanttori, odottaa sähköpostiinsa yhteystietoja.

– Toivon saavani paljon nimiä, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita! Verkostoon ovat tervetulleita kaikenlaiset ylistysryhmät ja -kuorot, jotka esimerkiksi laulavat, soittavat, tanssivat tai liehuttavat lippuja. Myös yksittäinen ylistäjä voi lähettää yhteystietonsa.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Juuri niin toimi tamperelainen Riitta Paajanen.

– Luin verkostosta Kädenojennus-lehdestä. Pidän ylistystä tärkeänä ja olen kiinnostunut kaikenlaisesta uudesta. Siksi ilmoittauduin mukaan. Tosin en vielä ole päässyt yhteenkään kokoontumiseen.

 Hengen uudistus kirkossamme ry:n hallituksen varapuheenjohtaja Marko Huhtala sanoo, että suomalaisille ylistäminen on yhä vaikeaa.

– Ylistäminen kokee ajoittain nousukausia, mutta aika nopeasti se hiipuu takaisin lamaan.

– Ylistys ja rukous yhdessä saavat paljon aikaan näkymättömissä. Rukouksen ja ylistyksen johtajan tehtävien tulisi olla seurakunnan tärkeimpiä.

Verkoston tarkoitus on siivittää ylistyksen nousua. Mukaan voi liittyä lähettämällä postia osoitteeseen kanttori.mpeltomaa@evl.fi.