Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Yhteinen näky pohjana uudelle seurakunnalle

 

Niklas Niemelä ja Johannes Saranpää luotsaavat uutta seurakuntaa Seinäjoella.

Seinäjoella aloittaa sunnuntaina uusi seurakunta. Houmiksi nimetyn, tunnustuskuntiin sitoutumattoman seurakunnan mainosvideo on pyörinyt muun muassa elokuvateattereissa.

Entiset helluntaiseurakunnan nuorisopastorit Johannes Saranpää ja Niklas Niemelä ovat innoissaan. Heidän pitkäaikainen haaveensa omasta seurakunnasta konkretisoituu sunnuntaina Seinäjoella.

-Sydämellämme on ollut pitkään visio uudenlaisesta seurakunnasta ja päätimme lähteä toteuttamaan sitä. Ajan myötä huomasimme, että myös moni muu kantoi samaa näkyä, miehet kertovat.

KRS Krito 10.-23.6.

Saranpään ja Niemelän mukaan Houmin pääteesejä ovat perhe, koti ja sanoma. Ne kuvaavat uutta seurakuntaa ja sen arvoja.

-Uskomme, että Houmin sunnuntai on monelle ihan uudenlainen ja positiivinen kokemus seurakunnasta ja evankeliumista, pastorit sanovat.

 

Seurakunta ihmisten keskellä

Houm on ottanut alusta saakka selkeän linjan seurakunnan markkinoinnissa ja mainonnassa. Sitä tehdään tyylikkäästi, näyttävästi ja isosti. Seurakunnan mainosvideo on pyörinyt esimerkiksi Seinäjoen ja Lapuan elokuvateattereissa. Uudesta seurakunnasta on ollut myös juttua useassa sekulaarissakin mediassa, kuten Ilkassa ja Yle Pohjanmaassa.

-Yksi seurakuntamme keskeisistä ajatuksista on, että olisimme seurakunta ihmisten keskellä. Siksi haluamme myöskin näkyä siellä missä ihmiset ovat, Niemelä kertoo.

-On ollut hienoa nähdä ja kuulla kuinka ihmiset ovat kokeneet positiivisina Houmin trailerin elokuvateattereissa, Saranpää lisää.

Nuorekkaista mainoksista huolimatta Niemelä ja Saranpää toivovat, että uuteen seurakuntaan löytäisivät tiensä kaikki ikäryhmät.

-Esimerkiksi nuoria aikuisia ja lapsiperheitä on seurakunnissa hyvin vähän. Toivomme heidänkin löytävän Houmiin, Niemelä miettii.

 

Houm hämmentää helluntailaisia

Seinäjoen helluntaiseurakunnan johtavalle pastorille, Markku Tuppuraiselle aihe on mutkikas. Uuden seurakunnan perustajat ovat hänen oman seurakuntansa entisiä nuorisopastoreita ja muutama helluntaiperheen lapsi on jo ilmoittanut olevansa mukana Houmissa.

-Meidän strategia on perustaa uusia helluntaiseurakuntia. Koko helluntailiikkeen kasvu perustuu uusien seurakuntien perustamiseen, Tuppurainen kertoo.

Koska Houm ei sijoitu tähän jatkumoon, on se herättänyt hämmennystä ja vaikeita tilanteita Seinäjoen helluntaiseurakunnassa. Tuppuraisen mukaan helluntaiseurakunnasta ei kuitenkaan ole vielä eronnut kukaan. Nuortenillat vetävät yhä 200-300 nuorta joka lauantai. Seurakunnassa aloittaa myös uusi nuorisopastori nyt vuoden alussa.

-Ihmiset ovat kuitenkin joutuneet nyt valinnan paikkaan ihmissuhteissa. Toisaalta on kyse monien kohdalla syvistä ja pitkäaikaisista ystävyyssuhteista ja toisaalta hyvin henkilökohtaisesta jumalasuhteesta ja hengellisestä kodista. Monille on todella raskasta olla ikään kuin valinnan paikalla. Siksi olemme seurakuntana ottaneet elämää ja ihmisiä kunnioittavan vapaus valita -asenteen.

Katso mainosvideo täältä.