Yhdysvalloissa julkaistaan tasokasta apologiaa lapsille

 

Melissa Cain Travis on kirjoittanut lapsille kirjasarjan, jossa pohditaan apologian peruskysymyksiä.

Yhdysvalloissa on viime vuosina julkaistu kasvava määrä lapsille kohdistettua tasokasta kristillistä apologiaa.

Christianity Today -lehti julkaisi hiljattain (9/2017) apologeetta Melissa Cain Travisin kirjoituksen, jossa hän kannustaa kristittyjä vanhempia keskustelemaan vaikeistakin uskonkysymyksistä lasten kanssa. Travis on julkaissut lapsille kokonaisen kirjasarjan, joissa pohditaan muun muassa Jumalan olemassaoloa ja luomistyötä.

Melissa Cain Travis korostaa, ettei kyse ole siitä, tullaanko kristittyjen lasten usko kyseenalaistamaan tai haastamaan, vaan siitä, milloin se tapahtuu.

Hgin rttukoulu vkot 31 ja 32 Smy

”Raamattu voidaan leimata satukirjaksi, Kristuksen ainutlaatuisuus kyseenalaistetaan kuten myös se, elikö Jeesus maan päällä.”

Keskustele lapsesi kanssa uskosta jo varhain

Travis patistaa lasten vanhempia, kristittyjä kasvattajia ja nuorisotyöntekijöitä valmistelemaan lapset näiden kysymysten ja niiden esittäjien kohtaamiseen. Kasvattajien avuksi Travis listaa keinoja, miten lapsia ja nuoria voi inspiroida luottavaiseen ja roh­keaan uskoon.

Ensiksi Travis rohkaisee vanhempia jo varhain keskustelemaan lapsiaan askarruttavista kysymyksistä, kuten Jumalasta, maailmasta ja kuolemasta.

Toiseksi voimme tukea lapsia ja nuoria varustamalla heitä tiedolla, joka tukee raamatullista uskoa, kuten arkeo­logisilla todisteilla. Travis muistuttaa, että sydämen usko ei sulje pois Raamatun totuutta vahvistavia tieteellisiä todisteita.

Kolmanneksi Travis kehottaa tukemaan lapsen omaa ajattelua ja päättelykykyä: ”Kysy, mitä lapsesi mahdollisista uskon kysymyksistä ajattelee. Älä tyydy vain kaatamaan hänelle tietoa”, Travis kirjoittaa. Hän muistuttaa, että nuorille on tärkeää opettaa myös perustiedot eri maailmanuskonnoista ja -katsomuksista.

Lapsen epäilyksiä ei pidä säikkyä. Lapselle voi kertoa, miten hienolta tuntuu, että hän ajattelee syvällisesti ja esittää kysymyksiä. Lapsen ja nuoren ajattelu kyspsyy myös epäilyjen kautta.

Travis kehottaa kristittyjä vanhempia nojautumaan Pyhään Henkeen ja uskovien tukiverkkoon ympärilläsi.

”Joskus lapsen on helpompaa jutella vaikkapa jonkun toisen aikuisen kanssa uskonkysymyksistä. Meidän ei pidä pakottaa lasta omiin johtopäätöksiimme. Vain Pyhä Henki voi synnyttää uskon, Travis päättää.”

Myös entinen rikospoliisi J. Warner Wallace julkaisee lapsille materiaalia, jossa hän haastaa lapsia etsimään todisteita kristinuskon puolesta etsivän lailla. Tähän materiaaliin voi tutustua tästä linkistä.

 
Uusi Tie ilmainen

Aiheet