Warrenin pääsiäinen: 50 000 laulajaa

 

Saddleback Church -seurakunta juhlistaa 30-vuotista olemassaoloaan pääsiäissunnuntaina Angel-stadionilla Anaheimissa Kaliforniassa.
Rick Warren, joka on toiminut seurakunnan pastorina alusta lähtien, toteaa The Orange County Register -sanomalehdelle antamassaan haastattelussa, että hänen 22 000-jäsenisen seurakuntansa pääsiäinen on tänä vuonna täysin erilainen kuin koskaan ennen.

– Emme voi juhlia pääsiäistä ilman sinua! Rick Warren aloittaa seurakunnan verkkosivuilla olevan viestinsä seurakunnalleen.

Hän myös perustelee näkemystään:

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Haluan kertoa sinulle, miten voit auttaa. Itse asiassa voit auttaa minua opetussaarnassani. Niin kuin varmasti tiedät, kaikkein voimallisin sanoma on se, joka nähdään, ei se, joka kuullaan. Yhteisessä todistuksessa on valtava voima. Niinpä pyydän, että tulet kokosydämisesti mukaan pääsiäisjumalanpalvelukseen.

”The baseballs”

Warren kertoo käyttävänsä saarnassaan vertauskuvana baseballia.

– Aion puhua pelastuksesta ja Kristuksen tuntemisesta. Ensimmäinen pesä on kuuluminen perheeseen; toinen kasvaminen Kristuksessa; kolmas toisten tarpeiden täyttäminen; ja kotipesä on maailmanlähetyksen näyn toteuttaminen. Jokaisella pesällä laulamme laulun. Ja se, miten sinä laulat näiden neljän laulun sanomaa, vaikuttaa aivan yhtä paljon stadionilla oleviin uskosta osattomiin kuin minun sanani saarnatessani.

– Niinpä pyydänkin sinua laulamaan kaikin voimin, innokkaasti ja koko sydämestäsi! Kun yli 50 000 ihmistä laulaa sydämensä pohjasta, ne, jotka eivät vielä tunne Herraa, katsovat ympärilleen ja toivottavasti ajattelevat: ”Täällä tapahtuu jotakin.” Sellainen todistus on voimakas!

Juhlassa ”paljastetaan” myös valtava mosaiikkikuva seurakuntalaisista.

– Seurakunta ei olisi mitään ilman teitä, Kristuksen ruumista. Pääsiäisjuhlaamme varten teemme Jeesuksesta valtavankokoisen mosaiikkikuvan, joka muodostuu Saddlebackin jäsenistä. Tarvitsemme kuvasi mahdollisimman pian! Warren kehottaa seurakuntalaisiaan.

Kirjalla kuuluisuuteen

Rick Warren tuli tunnetuksi kautta maailman Purpose Driven Life -kirjansa ansiosta. Tohtori Warren suhtautuu erittäin intohimoisesti hyökkäykseen ”globaaleiksi goljateiksi” kutsumiaan ilmiöitä vastaan. Näitä goljatteja ovat hänen mukaansa: hengellinen tyhjyys, itsekeskeinen johtajuus, äärimmäinen köyhyys, pandemiasairaudet ja lukutaidottomuus / heikko koulutus. Hän haluaa palauttaa ihmisten vastuullisuuden, seurakuntien uskottavuuden ja kulttuurien sivistyneisyyden. Warreniin viitataan usein Amerikan kaikkein vaikuttavimpana hengellisenä johtajana.

Päivä Osakeyhtiö julkaisi Purpose Driven Life -kirjan suomeksi vuonna 2005 Tavoitteena elämä -nimisenä. Huhtikuussa kirjasta ilmestyy kolmas painos.

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024