Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vybor vie evankeliumia Venäjälle

 

Evgeny Raskatov on venäläinen pastori, jonka Jumala johdatti Maata näkyvissä -festareiden kautta myös medialähetystyöhön.

Venäjällä lähetystyön tekeminen on tärkeää. Venäläisistä vain pieni osa on kastettu, ja valtaosalla ei Nuotan sisarlehden Vyborin päätoimittajan Evgenyn Raskatovin mukaan ole aavistustakaan siitä, kuka Jeesus on.

– Venäjä on avoin Jumalan työlle. Jokainen meistä tarvitsee evankeliumia, joten tärkeää on vain löytää kieli, jolla se viedään ihmisille, hän järkeilee.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Vyborin työn tavoite on ilosanoman eteenpäin vieminen. Lehti on yksi keino evankeliumin levittämiseen, ja toivoaksemme oikea kieli nuorille.

”Jokainen meistä tarvitsee evankeliumia, joten tärkeää on vain löytää kieli, jolla se viedään ihmisille.”

 

Evankeliumia median kautta

Evgeny päätyi Vyborin päätoimittajaksi siitä yksinkertaisesta syystä, ettei lehdellä ollut sellaista.

– Vyboria ei ollut julkaistu hetkeen ollenkaan, kun päätimme aloittaa evankelioinnin sen kautta, ja minut valittiin johtamaan sitä työtä, mies kertoo.

Kun kysyn, kokeeko Evgeny Jumalan johdattaneen hänet tehtävään, hän vastaa myöntävästi ja jatkaa:

– Jumala on kutsunut minut kaikkiin asioihin elämässäni. On yllättävää nähdä, miten omat suunnitelmat voivat muuttua hänen johdatuksessaan, mies pohdiskelee.

– Medialähetystyö on tärkeää, koska nuorten elämä on netissä. Käsinkosketeltavasta lehdestä on tullut vintagea, Evgeny vitsailee.

– Nuoret ovat yhteydessä toisiinsa median kautta, ja se kattaa jokaisen ihmisen. Minusta meidän täytyy hyödyntää tätä tilaisuutta ja antaa myös tietoa Jumalasta sitä kautta.

Evgenyn mielestä vaikeinta mediatyössä ovat aikataulut ja moniportainen tekoprosessi.

– Lehti ei syntyisi yksin, ja yhdessä tekeminen sekä ideoiminen on rikkaus, mutta deadlinet tekevät minut toisinaan hulluksi, mies naurahtaa. Helpointa taas on lehden välittäminen: Vybor on ilmainen lehti, ja nuoret hakevat Evgenyn mukaan uudet lehdet nopeasti itselleen.

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!

Teksti Ada Ylönen
Kuvat Venäjän medialeiriltä