Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Verkosto ja Malmin seurakunta yhteistyöhön

 

Verkoston jumalanpalveluksia vietetään joka sunnuntai Munkkiniemen kirkossa.

Malmin seurakunta aloittaa syksyllä yhteistyön luterilaisen kirkon piirissä toimivan seurakuntayhteisö Verkoston kanssa.

Yhteisenä tavoitteena on rakentaa entistä monipuolisempaa ja tavoittavampaa seurakuntaa, Helsingin seurakuntien verkkosivuilla kerrotaan.

Verkosto on luterilaisen kirkon sisällä toimiva jumalanpalvelusyhteisö, jonka toiminta rakentuu yhteisten messujen lisäksi pienryhmätoiminnan varaan. Myös tavoittava työ on keskeinen osa Verkoston toimintaa. Yhteisö koordinoi lisäksi Suomessa kristinuskon perusteita käsittelevää Alfa-työtä. Verkosto kokoontuu Helsingissä Munkkiniemen kirkossa.

Sansa Neliöb. 14.11.-13.12. MJa

Verkoston toiminnanjohtaja, pastori Marko Huhtalan mukaan verkoston vahvuus on yhteyttä ja ystävyyttä korostava kulttuuri, joka puhuttelee erityisesti nuoria aikuisia ja lapsiperheitä.

”Myös kirkosta vieraantuneet ja maahanmuuttajat ovat löytäneet mukaan toimintaan.”

Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikan mukaan yhteistyö Verkoston kanssa monipuolistaa seurakunnan hengellistä elämää. Malmin seurakunta on tehnyt viime vuosina uusia avauksia, joilla seurakunnan toimintaa on avattu ulospäin uusien ihmisryhmien tavoittamiseksi.

”Yhteisenä tavoitteenamme on, että yhä useampi löytää itselleen hengellisen kodin. Malmin seurakunta on iso ja seurakunnassamme pitää olla monia erilaisia tapoja elää kristittynä”, Arikka toteaa verkkosivuilla.