Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Venäjä on ensimmäistä kertaa uskonnonvapautta eniten rajoittavien valtioiden listalla

 

Kuva: Istockphoto

Venäjän lisääntynyt uskonnollisten vähemmistöjen ja ulkomaisten lähetystyöntekijöiden ja evankelistojen työn rajoittaminen nosti Venäjän uskonnonvapautta eniten rajoittavien maiden joukkoon, kertoo Yhdysvalloissa julkaistu raportti.

Keskiviikkona julkaistiin Yhdysvaltain kansainvälisen uskonnonvapauskomission (The US Comission on International Religious Freedom, USCIRF) vuosittainen raportti. Aiheesta uutisoi Christianity Today. Raportin mukaan Venäjä on ensimmäistä kertaa 20 vuoteen niiden 16 maan joukossa, joissa uskonnonvapaus on selvityksen määrittelemien kriteerin mukaan vähäisintä. USCIRF on riippumaton Yhdysvaltain hallituksen neuvoa-antava elin, joka valvoo uskonnonvapautta ulkomailla ja ehdottaa uskonnonvapautta puolustavia poliittisia toimia Yhdysvaltain presidentille, ulkoministeriölle ja kongressille.

Viime kesänä Venäjällä tuli voimaan terrorismin vastainen lakipaketti, joka rajoittaa uskonnollisten yhteisöjen toimintaa. Ainoastaan rekisteröidyt kirkkokunnat kuten Venäjän ortodoksinen kirkko saavat toimia vapaasti Venäjällä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Venäjän evankelikaaliset, joita on noin prosentti väestöstä, yrittävät vastustaa lain rajoituksia. Evankeliointityön jatkamisesta on seurannut pidätyksiä ja sakkorangaistuksia myös kristillistä aineistoa on takavarikoitu.

Viime viikolla Venäjän korkein oikeus kielsi virallisesti Jehovan todistajien toiminnan. Ennen kieltoa Venäjällä on usean vuoden ajan laitettu jehovien materiaaleja mustalle listalle. Myös heidän alueellisia keskuksiaan on suljettu.

Tekstiä editoitu 4.5. Tekstiin lisätty tarkennus siitä, että rekisteröidyt kirkkokunnat saavat toimia vapaasti.