Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Vapaakirkon nuorisotyön tavoitteena on: Uusi Jumalaa rakastava sukupolvi

 

Tyndalen teologisesta seminaarista teologian maisteriksi valmistunut Suomen Vapaakirkon nuorisotyönjohtaja Tommi Koivunen haluaa tehdä kaikkensa, että lapset ja nuoret voisivat oppia tuntemaan Jumalan.

Tavoite on, että lapsi tai nuori voisi kokea olevansa erityinen ja arvokas.

– Tervetuloa kesäjuhlille! Täällä lapset hemmotellaan pilalle vanhempien seuratessa omaa ohjelmaansa. Haluamme antaa lapsille parastamme, panostaa viihtymiseen ja osoittaa heille, että he ovat tärkeitä, Suomen Vapaakirkon Nuoret ry:n toiminnanjohtaja Tommi Koivunen virnistää.

Sanojensa tueksi Koivunen nostaa esiin Vapaakirkon tavan järjestää kirkon vuotuisten kesäjuhlien yhteydessä omaa ohjelmaa lapsille ja nuorille. Tänä vuonna Koivunen on luotsannut kesäjuhlien järjestelyjä ohjelmasisällöstä vastaavan päätoimikunnan puheenjohtajana.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Rakensimme ohjelman vastaamaan tämän päivän tarpeita. Loistavaa!-teema löydettiin päätoimikunnassa rukoillen, ja löysimme Efesolaiskirjeen keskeiseksi opetussisällöksi, Koivunen kertoo.

Päätoimikuntaan kuului sekä paikallisen seurakunnan edustajia että päähallin tuottaja, kesäjuhlien tiedottaja ja parin muun vapaaseurakunnan edustajat.

– Meistä oli hienoa, että tiimiimme kuului eri-ikäisiä ja että yhdessä rakensimme toimivan ohjelmakokonaisuuden.

Koivusella on syytä iloita siitä, että hänen johtamansa järjestön päätavoite on otettu huomioon. Lapset ja nuoret saavat monipuoliset juhlat, sillä Hämeenlinnan kesäjuhlilla heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna lapsille ja varhaisnuorille on varattu kaksi erillistä tilaa. Alle kouluikäisillä, 3–6-vuotiailla, on oma juhlaohjelmansa, samoin 7–10-vuotiailla. Molemmat ryhmät kokoontuvat Hämeenlinnan jäähallin, Ritari-areenan, vieressä sijaitsevalla Metritiski-areenalla, mutta omissa ryhmissään. Lisäksi 11–14-vuotiaille on varattu evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntatalo.

Ilon ja hauskuuden kautta lähemmäksi Jumalaa

– On tärkeää, että koko perhe voi tulla juhlille, ja jokainen saa kokea olevansa erityinen. Vanhempien ei tarvitse miettiä lastenhoitoa tullessaan juhlille. Meillä on iso joukko iloisia lasten- ja nuortenohjaajia, joille lasten viihtyminen on ykkösasia. Lapsilla täytyy olla kivaa. Kaiken työn pitäisi heijastaa sitä iloa, mitä Jumalan valtakunta edustaa, Koivunen linjaa.

Kesäjuhlien päätoimikunta on valinnut juontajiksi paljon nuoria ja nuoria aikuisia. Koivusen mukaan syynä on halu nostaa uutta johtajasukupolvea esiin ja rakentaa siltoja sukupolvien välille. Nuoret ja vanhemmat palvelevat juhlissa rintarinnan.
– Haluamme, että nuorten into ja vanhojen viisaus saisivat kohdata ja ruokkia toinen toisiaan.

Suomen Vapaakirkon Nuorten slogan kuuluu: Uusi Jumalaa rakastava sukupolvi.
– Teemme työtä aina yksi sukupolvi kerrallaan. Seurakunta on aina yhden sukupolven päässä sukupuutosta, sillä sukupolven aikana on mahdollista menettää Jumalan tunteminen kokonaisesta kansasta. Työssämme on tärkeintä, että meidän nuoret oppivat tuntemaan Jumalan ja rakastamaan häntä omana Vapahtajanaan, Koivunen päättää.