Ihmisiä ja ilmiöitä: Jari Kekäle: ”Ei se varmaan Jumalalle ole mikään tiedonanto, kun kerromme, että nyt tuntuu tältä” Elämäntaito: Jouni Turtiainen on ollut päähän potkittujen uskollinen ystävä

Vantaan Rekolan kirkolla tulipalo – poliisi epäilee tuhotyöksi

 
Kirkkoherra Jussi Koski kirkon pihalla.

Jussi Kosken mukaan Vantaan Rekolan kirkko ei ole tiettävästi koskaan aiemmin joutunut tihutyön kohteeksi. Kuva: Heikki Heikurinen

Rekolan Pyhän Andreaan kirkon takaosassa oleva sisäänkäynti on vaurioitunut tulipalon vuoksi. Itä-Uudenmaan poliisi epäilee tulipaloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii tapausta tuhotyönä.

Ilkivallan kohteeksi joutunut kirkko ei saanut suuria vaurioita. Kirkon toiminta Vantaan Rekolassa jatkuu tavalliseen tapaan.

Myöhään tiistai-iltana sytytetyn tulipalon huomasi kirkon pääsuntio, joka oli tullut paikalle kirkon asuinhuoneiston asukkaan kutsumana. Asukas myös aloitti sammutustyöt ennen palo- ja pelastusviranomaisten saapumista.

IK-opisto neliöb. vkot.38-39. MJa

Kirkon takaosassa oleva sisäänkäynti vaurioitui tulipalon vuoksi, ja myös ikkunoita oli rikottu. Asukkaan ja pääsuntion valppaus sekä kirkon turvajärjestelyt ja pelastusviranomaisten nopea toiminta estivät laajemman vahingon syntymisen.

– Tunnelmat ovat yhtä aikaa tyrmistyneet ja kiitolliset. Tällaisella hetkellä haluan erityisesti kiittää asukasta ja henkilökuntaa valppaudesta ja pätevästä ripeästä toiminnasta. Uskomme heidät ja myös vahingontekijän rukouksiimme, sanoo Rekolan seurakunnan vt. kirkkoherra Jussi Koski.