Valtakunnallisen missiohanke etenee – Jo 15 yhteistyökumppania mukana hankkeessa

 

IRR-TV:n puolelta mediamission tiimiin kuuluvat Onni Haapala jr (vas.), Ari Talja ja Markku Tenhunen. Kuva: Stanislav Voronin/IRR-TV

Valtakunnallista mediamissiota Suomeen rakennetaan laajalla yhteistyörintamalla. Talven ja alkukevään aikana on järjestetty 18 webinaaria seurakuntien pastoreille ja vastuunkantajille.

IRR-TV ja kasvava joukko eri kristillisiä toimijoita on rakentamassa Suomeen valtakunnallista mediamissiota. IRR-TV:n puolelta missiohanketta ovat olleet esittelemässä Onni Haapala jr, Ari Talja ja Markku Tenhunen, ja webinaareihin on osallistunut satoja pastoreita ympäri Suomea. Mission toteuttamiseen on kiinnostusta.

Ilkka Puhakka

Evankelista Ilkka Puhakka Mission Europesta kertoo, että he eivät yksinkertaisesti voi olla pois sellaisesta tapahtumasta, jossa ollaan liikkeellä kertomassa uskomme ytimestä ja kohteesta Jeesuksesta kaikille suomalaisille. ”M

OM neliöb.17.8.-13.9. MJa
Mikko Matikainen

eitä yhdistää Jeesus, me voimme myös yhdessä hänestä kertoa.”

 

Mikko Matikainen, Kansan Raamattuseuran koulutuspalveluiden johtaja, toteaa puolestaan: ”Meidän syvä halumme on saada evankeliumi kaikkien suomalaisten ulottuville kaikkien kristittyjen kanssa. Olen työni puolesta ollut tuomassa Suomeen ja kouluttamassa L10T-koulutusohjelmaa, joka varustaa kaikkein ujoimmatkin seurakuntalaiset, niin että he voivat löytää kutsumuksensa ja rohkaistua kertomaan Kristuksesta. Kirkkoherroille ja papeille haluan sanoa: Olet äärimmäisen tärkeällä paikalla vaikuttamassa omassa yhteisössäsi siihen, että mahdollisimman suuri joukko kristittyjä lähtisi liikkeelle. Suuri rukoukseni on se, että saisimme mahdollisimman suuren joukon luterilaisia seurakuntia mukaan, ja teen työtä tämän eteen.”

Hyvä Sanoma ry:n toiminnanjohtaja Janne Lahti kertoo, että heille oli luonnollista lähteä helluntaiseurakuntien kotimaan järjestönä mukaan, kun kysymys on suomalaisten tavoittamisesta evankeliumilla ja samalla seurakuntien tukemisesta. ”Meitä rohkaisivat myös myönteiset kokemukset aiemmista missioista.”

Lauri Nurminen Radio Deiltä kertoo: ”Olemme hyvin innostuneita tästä hankkeesta. Tuoreiden tutkimusten mukaan suomalaiset käyttävät median parissa jopa 9,5 tuntia aikaa päivittäin. Median rooli ihmisten arjessa on voimakas. On todella tärkeää, että me kristittyinä näymme mediassa. Radio Dein missio on välittää toivoa, rakentaa yhteyttä ja kertoa uskosta Jeesukseen luonnollisena osana elämää. Nämä kaikki toteutuvat myös tässä missiossa.”

Suomen hengellisessä historiassa ei ole koskaan ollut tämänkaltaista tapahtumaa, jota nyt olemme yhdessä rakentamassa.

Manuel Rautalahti Suomen Vapaakirkosta on innostunut hankkeesta ja kertoo iloiten, että Vapaakirkon johtoryhmä on tehnyt päätöksen mukaan lähtemisestä.  ”Mahtavaa olla mukana. Totta kai haluamme olla herätysliikkeenä mukana, sillä työmme ydin on julistaa evankeliumi Suomen kansalle. Suomen hengellisessä historiassa ei ole koskaan ollut tämänkaltaista tapahtumaa, jota nyt olemme yhdessä rakentamassa. Tämä on aivan ainutlaatuinen mahdollisuus. Havahduin tutkimukseen, joka kertoi suomalaisten uskosta. Tutkimuksessa kysyttiin muun muassa, kuinka moni suomalainen on keskustellut Jeesuksen seuraajan kanssa viimeisen vuoden aikana. Vuonna 2008 tätä kysyttäessä 10 prosenttia suomalaisista oli keskustellut Jeesuksesta jonkun ihmisen kanssa, mutta vuonna 2018 sama luku oli enää 3 prosenttia. Jumala tarvitsee meitä välikappaleina mission toteuttamiseen ja evankeliumin esillä pitämiseen.”

Janne Lahti

Outi Rossi on tehnyt vuosikymmeniä työtä lasten parissa. ”Meille Jippiimissiossa tämä valtakunnallinen missio sopii kuin nenä päähän. Selkeä tavoitteemme on saavuttaa lapset evankeliumilla. Kaikkein parhaiten lapset saavat kuulla evankeliumin toisten lasten kautta. Olemme tehneet Jippii-työtä yli 20 vuoden ajan. Tällä hetkellä Suomessa on yli 100 Jippii-lastenkuoroa, ja lapsia on mukana kaikista kirkkokunnista. Tämä on innostavaa, laulujen kautta evankeliumi menee eteenpäin. Tarjoamme missiotapahtumiin koko perheen Jippii-konsertteja.”

Outi Rossi

Korona kokoontumisrajoituksineen on jonkin verran hidastanut ja vaikeuttanut seurakuntien mukaan haastamista. Monella seurakunnalla on täysi työ viikoittaisen ohjelman ylläpitämisessä ja omien seurakuntalaisten tavoittamisessa. Media on korona-aikana tullut monelle seurakunnalle tutuksi työvälineeksi omien saavuttamisessa.

Haastan kaikkia yksilökristittyjä ja seurakuntia yhteiseen rukousrintamaan, että sanoma Jeesuksesta voisi saavuttaa suomalaiset.

”Nyt on kuitenkin aika pysähtyä seurakunnan perustehtävän, evankeliumin julistamisen äärellä. On aika miettiä, miten välitämme evankeliumin sanoman tehokkaasti myös niille suomalaisille, jotka eivät kirkkojen ovia tai seurakunnan nettilähetyksiä aukaise. Valtakunnallinen mediamissio on työväline, jolla voimme olla saavuttamassa naapureitamme, sukulaisiamme ja oman kaupunkimme asukkaita evankeliumilla. Haastan kaikkia yksilökristittyjä ja seurakuntia yhteiseen rukousrintamaan, että sanoma Jeesuksesta voisi saavuttaa suomalaiset”, sanoo IRR-TV:n missiokoordinaattori Onni Haapala.

Tällä hetkellä missiohankkeessa ovat mukana Radio Dei, Hyvä Sanoma ry, Suomen Vapaakirkko, Kansan Raamattuseura, Mission Europe, Aikamedia, Jippiimissio, Suomen Evankelinen Allianssi, XEE Evankeliumi Elämäntapana, Healing Rooms Finland, TV7, Radio Patmos, Hengen uudistus kirkossamme, Uusheräys ja Alfa Suomi. Myös muiden herätysliikkeiden ja kirkkokuntien kanssa neuvotteluja käydään edelleen.

Teksti: Itäportti-lehden toimitus