Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Uusi Uskonhippuja-podcast tuo Raamatun kertomuksia lasten kuunneltaviksi

 
Tummahiuksinen ja silmälasipäinen nainen istuu sohvalla mikrofoni kädessä ja hymyilee

Emily Laakso on kirjoittanut Uskonhippuja -podcastin Raamattuun pohjautuvat tarinat. Hän myös lukee tarinat. Kuva: Emily Laakson arkisto

Uskonhippuja on lapsille ja lapsenmielisille suunnattuja Raamatun kertomuksia elämästä, uskosta, ihmisistä ja Jumalasta. Uskonhippuja-podcastia voi kuunnella ilmaiseksi Spotifyssa.

Raamattu on täynnä mielenkiintoisia henkilöitä ja tarinoita! Uskonhippuja on podcast, jonka 5-10 minuutin mittaiset tarinat ovat suunnattuja koululaisille ja kertovat erilaisia kertomuksia Raamatusta ja uskosta. Monissa tarinoissa on otettu hieman kirjallisia vapauksia, mutta kaikessa on pyritty olemaan uskollisia Raamatulle. Tarinat on kirjoittanut Emily Laakso.

Podcastin on tuottanut Suomen Metodistikirkon lapsityö ja Sela palvelut, lukijana toimii Emily Laakso.

KRS Krito 10.-23.6.

Podcast sai alkunsa syksyllä 2022 kun Turun metodistiseurakunnan pastori Liisa Lehti ja aiemmin evankelisluterilaisen seurakunnan nuorisotyönohjaajana toiminut Emily Laakso miettivät, miten vuosien saatossa Emilyn kirjoittamat, koululaisille suunnatut hartaustekstit ja Raamatunkertomukset voisivat tavoittaa nykyajan lapsia.

Äänikirjat ja podcastit ovat yhä suositumpia ja moni kuuntelee lastensa kanssa tarinoita äänikirjasovelluksista. Emily mietti, että tiedostojen uumenissa säilyneet lyhyet kertomukset voisivat toimia hyvin podcastina ja ryhtyi tuumasta toimeen. Ensimmäisenä tarinana ilmoille pääsi Ester ja kuninkaan juhlat. Testikuuntelijoiden antaman palautteen pohjalta tehtiin hieman teknisiä muutoksia, jonka jälkeen äänitykset pääsivät vauhtiin.

Nyt Uskonhippuja on kuunneltavissa kahdeksan jakson verran ja lisää on tulossa. Kuulijat ovat löytäneet tarinat ja palaute on ollut kannustavaa:

”Meillä lapset pitivät kovasti näistä kertomuksista, kiitos kun olet äänittänyt niitä kaikille kuunneltavaksi!”

”Kuuntelin T:n kanssa Nooan arkin ja se oli todella hyvä!!! Kuuntelemme lisää heti kun tulee tilaisuus!”

”Tytöt tykkää Uskonhipuista. S. oikein muistutti, että kuunnellaan niitä illalla! Nyt ollaan tyttöjen kanssa kuunneltu jo kaikki!”

Podcastit löytyvät kuunneltavaksi ilmaiseksi Spotifysta, laittamalla hakukenttään hakusanaksi Uskonhippuja. Podcastin pääset kuuntelemaan myös tästä linkistä.